Video : Tipsbladet
Superliga

Ekspert kritiserer klubbers coronaløsning: Det er unødvendigt

Superliga-klubberne bør sprede tilskuerne ud på større dele af stadion, siger læge i infektionsmedicin. I øjeblikket holder flere af klubberne de få hundrede tilskuere på én tribune.

Selv om 2-300 tilskuere ikke fylder meget på en tribune, sidder de nogle steder for tæt, siger læge i infektionssygdomme til B.T. Han opfordrerer klubberne til at fordele tilskuerne over hele stadion.

Christian Wejse, afdelingslæge på Infektionssygdomme ved Aarhus Universitetshospital, forholder sig konkret til løsningen på Vejle Stadion. Her var de tilladte tilskuere i weekendens kamp mod FC København placeret på samme tribune.

Læs også:Superliga-tilskuerne skåret ned på antal: Det er en mavepuster

- Det er i mine øjne ikke optimalt, og det er også unødvendigt, når der er et helt stadion, man kan tage i brug. Det ville være fornuftigt at sprede tilskuerne ud, siger Christian Wejse til B.T.

Vejle var dog ikke den eneste klub, der ikke udnyttede hele stadion. På tv-billeder fra rundens kampe fremgår det, at tilskuerne til følgende kampe også sad placeret på en enkelt tribune:

FC Midtjylland - Randers FC
AGF - OB
Vejle - FC København

Læs også:Divisionsforeningen kræver svar fra myndighederne: Det er helt grotesk

I andre kampe fremgår det ikke umiddelbart af tv-billederne, om kun én tribune var i brug, men det står klart, at tilskuerne var begrænset til én eller to. Det gælder:

SønderjyskE - AaB
Brøndby IF - AC Horsens
FC Nordsjælland - Lyngby BK

Fra Vejle, som B.T. har talt med, lyder det, at klubben lever op til de protokoller, som Divisionsforeningen har fastlagt - og som sundhedsmyndighederne har godkendt.

Læs også:Direktøren for Divisionsforeningen vil have straksmøde med Heunicke

Læs også:Ekspert om tilskuere på stadion: Det er nok det sidste, der bliver åbnet for

Læs også:Fodboldspillere kan ånde lettet op: Risikoen for varige mén er utrolig lav