Video : Tipsbladet
Superliga

FCM afviste Sviatchenko-salg: Vi har en forhistorie med Trabzonspor

De danske mestre takkede nej til bud fra tyrkiske Trabzonspor, og det lader til, at det ikke kun var prisen, der var i vejen for et skifte.

Erik Sviatchenko er kaptajn i FC Midtjylland og en vigtig brik i klubben, så der skulle et godt bud til, hvis han skulle sælges i det netop lukkede transfervindue. Og det vurderede FC Midtjylland altså ikke, at der kom.

Som tipsbladet.dk kunne fortælle onsdag i sidste uge, var der ellers bud fra tyrkiske Trabzonspor, der var meget interesseret i den danske stopper, og Sviatchenko har siden selv fortalt til Dossier, at han var interesseret i at komme afsted.

Afsted kom han ikke, og der ligger da også en masser fede kampe i efteråret for den 29-årige stopper, der nok ikke er ked af at skulle spille Champions League.

Læs også:FC Midtjylland-boss afslører: Lurede på østrigsk angriber

Men hvorfor afviste FC Midtjylland buddet? I fanpodcasten "Sort Snak" fortæller bestyrelsesformand Rasmus Ankersen ganske interessant om Trabzonspor. Han indikerer ganske kraftigt, at der har været problemer med FC Midtjyllands aftale med Trabzonspor fra for et par år siden - nemlig Filip Novaks transfer til den tyrkiske klub.

Det lyder på bestyrelsesformanden, som om betalingen for Novak ikke forløb efter aftale.

- Det er rigtigt, at der var interesse på Erik fra Trabzonspor. Nu har vi en forhistorie med Trabzonspor, de har jo købt en af vores spillere tidligere. Og så er det jo sådan, at hvis du går ind i en butik og køber en vare, men lige glemmer at betale for den, når du går ud igen, så næste gang du kommer og banker på i butikken, er det måske ikke så let at handle med dem. Det var tilfældet med Trabzonspor, og det var en af grundene til, at det blandt andet ikke blev til noget.

Læs også:Priske om cheftrænerrollen i FCM: Fedt med lederskab

- Men det er klart, det har været et mål for os at holde på vores profiler, og Erik er en af dem. En af de allerstørste profiler på holdet. Han er en vigtig del. Og når du kommer ind i den sidste del af vinduet, er det svært at erstatte en spiller af den kaliber, og derfor skal prisen selvfølgelig også være derefter. Så kommer du til at skulle betale premium på de spillere, du skal have ind i stedet for, og du skal også have et premium på de spillere, du sælger, og der gik tingene så bare ikke op i en højere enhed, siger Rasmus Ankersen til Sort Snak.

Tipsbladet.dk har været i kontakt med Rasmus Ankersen, men han afviser at sige meget mere. Han forklarer, at det var en kombination af flere faktorer, der gjorde, at Erik Sviatchenko, ikke blev solgt. Men han ønsker ikke at gå yderligere i detaljer med det.

Det ville ellers være relevant at høre nærmere ind til, om det er Trabzonspors aftale med Filip Novak, der gav problemer, og om den tyrkiske klub ikke overholdt aftalerne i forbindelse med transferen. Og om historikken reelt var tungen på vægtskålen i forhold til at takke nej til Sviatchenkos mulige skifte, men Rasmus Ankersen ønsker altså ikke at sige mere, end han har gjort i fanpodcasten.

Læs også:FCM-boss: Måske bliver Marcondes i længere tid

Læs også:Lejesvend kan være tabt for FC Midtjylland: Dal Hende-afløser er for dyr

Læs også:Avis: FC Midtjylland lavede tys-tys-forlængelse med Onuachu