Video : Tipsbladet
Superliga

Vejles Dwamena er sprogbegavet: Vigtigt at kunne landets sprog

Den nye Vejle-angriber Raphael Dwamena lægger vægt på, at det er godt for kommunikationen at lære sproget i det land, som man spiller i.

Vejles nyerhvervelse Raphael Dwamena har allerede gjort sig godt bemærket hos oprykkerne. Det har han blandt andet gjort med en sen udligning mod FC København og en scoring i pokalturneringen mod Hobro.

Han er desuden en spiller, som har været rundt i en række forskellige europæiske klubber, som har medført, at ghaneseren foruden sit modersmål også taler engelsk, tysk og spansk, fortæller han i et interview på Vejles officielle hjemmeside.

I løbet af hans karriere har været i klubber som tæller Red Bull Ghana  Red Bull Salzburgs U18-hold, FC Liefering og SC Austria Lustenau samt FC Zürich i Østrig, mens han har været i Levante og Zaragoza i spansk fodbold.

Læs også:Optakt: Vejle Boldklub - Lyngby Boldklub

- Det er vigtigt for mig at kunne det lands sprog, hvor jeg spiller. De fleste østrigere kunne engelsk, men ikke alle, og det var godt for kommunikationen, at jeg lærte mig tysk, fortæller Raphael Dwamena.

Nu er turen kommet til Vejle, og det lader til at være et godt valg.

- Både min kone og jeg er taknemmelige herfor, og vi skylder både Gud og klubben en stor tak. VB har taget chancen på trods af mine hjerteproblemer og sagt, de gerne vil have mig til at spille her, og det er jeg lykkelig for. Gud har vist os vejen hertil!, siger han og fortsætter om det danske vejr:

Læs også:Vejle Boldklub sender Hobro IK ud af pokalturneringen

- Det er jo egentlig herligt – det ene øjeblik skinner solen, det næste regner det. Mensch, ist das geil, lyder det grindende fra Dwamena.

Vejle og Dwamena møder søndag klokken 14 Lyngby.

Læs også:Overblik: Superligaens sommertransfers 2020

Læs også:Vejle vinder til sidst mod OB's ti mand

Læs også:Vejle-træner efter sen udligning mod FCK: Mit hold spiller bedre