Video : Tipsbladet
Champions League

Optakt: FC Midtjylland - Atalanta

De danske mestre står over for et af Europas bedste angrebshold i deres Champions League-debut.

Kampfakta:
Kampstart: Onsdag klokken 21.00
Spillested: MCH Arena, Herning
Dommer: Artur Dias, Portugal
På TV: 3+
Hashtag: #fcmata #cldk

Holdnyt:
FC Midtjylland:
Tiden er inde. FC Midtjylland får opfyldt klubbens vildeste drøm, når Europas største klubturnering gæster MCH Arena. Der er ingen, der forventer, at værterne vinder, men de vil selvfølgelig være opsatte på at gøre god figur, når nu de endelig har kvalificeret sig.

I både Superligaen og Champions League-kvalifikationen har defensiven været fundamentet for FC Midtjyllands succes. Den kommer på sin hidtil sværeste opgave onsdag aften. Atalanta var et af de farligste angrebshold i hele Europa i seneste sæson med sine 98 mål i Serie A – 22 flere end mestrene fra Juventus.

De danske mestre kommer direkte fra en fin sejr over OB, hvor flere af holdets offensive kræfter til gengæld viste sig frem: Sory Kaba scorede og assisterede, Pione Sisto kom også på tavlen, og Anders Dreyer fortsatte sin storform.

Cheftræner Brian Priske måtte undvære Frank Onyeka og Junior Brumado i det opgør. Onyeka fik en skade, da han var med Nigerias landshold, men Priske håber at have ham klar mod Atalanta. FCM har ikke meddelt, om Brumado var sat af eller også døjede med en skade.

Atalanta:
Holdet havde fået en hæsblæsende start på Serie A-sæsonen med tre sejre og 13 scoringer i tre kampe. Napoli hev imidlertid Atalanta ned på jorden igen med en 4-1-sejr i den forgangne runde.

Atalantas første fire ligakampe har dog bekræftet det, som holdet viste i seneste sæson: Offensiven er ikke til at spøge med. Det var kun Manchester City og Bayern München i Europas fem største ligaer, der kunne præstere et lignende højt scoringsgennemsnit på 2,6.

Holdet er dog udfordret af, at succesen har sendt en række af klubbens spillere på deres respektive landshold. Det presser en trup, der ikke hører til Champions Leagues bredeste. I sidste uge var Atalantas tre colombianere eksempelvis først hjemme i Bergamo torsdag aften, fredag tog holdet sydpå til Napoli, og lørdag var der kamp.

Læs også:Video: Pione Sisto laver perlemål i FCM-sejr over OB

Som den danske assistenttræner Jens Bangsbo sagde til tipsbladet.dk mandag: Det er en stor udfordring, for et af Atalantas kendetegn har netop været, at spillerne rent fysisk er i stand til at levere det, som den aggressive spillestil kræver af dem.

Derfor skal man nok forvente en vis rotation mod FC Midtjylland. Truppen er samtidig ramt af en række skader: Mattia Caldara, Pierluigi Gollini, Cristiano Piccini og Ruslan Malinovsky.

Karantæne:
FC Midtjylland: Ingen
Atalanta: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (4-2-3-1): Hansen – Andersson, Sviatchenko, Scholz, Paulinho – Cajuste, Onyeka – Dreyer, Evander, Sisto – Kaba

Atalanta (3-4-1-2): Sportiello – Palomino, Tolói, Romero – Hateboer, Pasalic, de Roon, Gosens – Gómez – Muriel, Zapata

Profilen:
Allerede i seneste sæson var Papu Gómez en nøglespiller i Atalantas angreb med 8 mål og 18 oplæg i alle turneringer, og i denne sæson er han bare trådt endnu mere i karakter. Den 32-årige argentiner er noteret for fire kasser og to assists i fire Serie A-kampe, så ham får FC Midtjylland sit hyr med onsdag aften.

Vidste du, at..:
Den tidligere Esbjerg-træner John Lammers har en søn ved navn Sam Lammers. Han skiftede i sommer til Atalanta. Han har scoret i begge holdets to seneste kampe.

Dom:
Hvor imponerende det end var af FC Midtjylland at kvalificere sig til gruppespillet, venter der en udfordring af en helt andet kaliber denne gang. Det er svært at forestille sig, at den ellers stærke defensiv holder stand.

Læs også:Atalanta fik store tæsk i generalprøven før mødet med FC Midtjylland

Buddet herfra er da også, at FCM får en hård Champions League-debut og taber 3-0 til Atalanta.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Dreyer efter comeback mod OB: Vi kunne være foran 4-0 ved pausen

Læs også:FCM føler sig Champions League-klar trods vanskelig periode

Læs også:Sisto efter vildt frisparksmål: Til træning går det slet ikke så godt