Video : Tipsbladet
1. division

Stor Esbjerg fB-profil overvejede skifte

Den 30-årige midtbanespiller tænkte på et skifte, men Esbjerg fB havde ikke planer om at sælge.

Joni Kauko har været fast mand i Esbjerg fB i de seneste sæsoner, men efter sommerens nedrykning til 1. division, tænkte den finske midtbanekriger på et klubskifte. Det fortæller han til Jydske Vestkysten.

Efter den igangværende sæson skal der nemlig spilles EM, hvor Finland skal deltage for første gang nogensinde, og her vil Joni Kauko selvsagt gerne med.

Læs også:Optakt: FC Midtjylland - Atalanta

For at fastholde sin plads på det finske landsholds tænkte den 30-årige midtbanemand derfor over at forlade Esbjerg fB, og ifølge Jydske Vestkysten blev han rygtet til AC Horsens. Tankerne om et klubskifte blev dog hurtigt skudt ned af Esbjerg. 

- Klubben meldte ret hurtigt ud, at den var interesseret i at beholde mig, og da jeg jo har kontrakt for en sæson mere, var det lige som det. Så selv om jeg har tænkt over et skifte på grund af min situation med landsholdet, accepterer jeg selvfølgelig at blive her. Jeg spiller i EfB i denne sæson, det er det, jeg forholder mig til, siger Joni Kauko til Jydske Vestkysten.

Selvom han spiller i 1. division, ser det ikke ud til, at Joni Kauko har mistet sin plads på landsholdet. I den netop overståede landskampspause var han med i truppen og spillede to ud af tre kampe. 

Til næste sommers EM skal Finland møde Danmark, Belgien og Rusland i gruppespillet. 

Joni Kauko har spillet de seneste to år i Esbjerg fB, siden han kom til klubben fra Randers FC. Han har spillet 78 kampe for vestjyderne med hele 17 kasser til følge. 

Læs også:Polyvalente Paulsen: Jeg har accepteret, at det er mit lod

Læs også:Bjørn Paulsen holder SønderjyskE-linjen varm: Må se, hvornår det er tid