Video : Tipsbladet
Superliga

Superliga powerranking: FCM har bredden, SønderjyskE og VB stærke i start-11

FC Midtjylland og SønderjyskE flyver højt, mens FC København også rykker frem efter en fornuftig arbejdsindsats i Århus. AGF og Brøndby falder et par pladser.

Sikke et drama, vi fik i lørdagens kamp mellem Brøndby og FC Midtjylland, der var nummer to og et på sidste uges powerranking og i ugerne forinden.

Spørgsmålet i sæsonstarten har været, om FC Midtjylland eller Brøndby skulle være nummer et og to, og i den første time af lørdagens kamp så Tipsbladet ud til at have taget fejl.

For Brøndby dominerede og burde have været foran med mere end 2-0, da holdet så imploderede og FCM samtidig eksploderede.

Bredden i FC Midtjyllands trup var tydelig; at indskifte Pione Sisto, Jens-Lys Cajuste, debutanten Luca Pfeiffer og Gustav Isaksen er heftigt, og illustrerer også, at Brian Priske er i fuld gang med rotere i sin trup i det heftige program.

Drama var der også i Århus, ikke af den velspillede slags men med et tidligt VAR-straffespark til FC København og en dårlig stemning mellem de to hold, der endte i et rødt kort til hjemmeholdets Nicolai Poulsen og sidenhen gæsternes angriber Mikkel Kaufmann.

Læs også:Tidligere Ajax- og Chelsea-talent Per Weihrauch er død

Spillet var ikke fantastisk for FC København, men meget mindre kunne også gøre det i en fin arbejdsindsats, der lover godt for resten af efterårssæsonen, mens århusianerne fik syn for, at der også i denne sæson skal slides hårdt for en topplacering.

Seneste runde:
Lyngby-OB 0-3
Brøndby IF-FC Midtjylland 2-3
AC Horsens-FC Nordsjælland 1-1
Randers FC-SønderjyskE 1-2
AGF-FC København 0-1
AaB-Vejle Boldklub 1-3

SønderjyskE konverterer de chancer, Randers ikke har gjort her i den første fjerdedel af turneringen, og det en af de væsentlige forklaringer på, hvor de to hold ligger i tabellen. At SønderjyskE scorer på tre gange så mange af chancerne som Randers FC varer trods alt ikke ved en hel sæson, selvom SønderjyskE ser stærk ud for tiden. Søndag dominerede Randers alt fra Victor Ekanis røde kort efter en lille halv time, og der må snart komme hul igennem i Randers' angreb.

AC Horsens havde en sejr inden for rækkevidde men gav efter for FC Nordsjællands pres til sidst, og så fik OB langt om længe gevinst af anstrengelserne og gjorde deres til at efterlade Lyngby i bunden med ikke specielt meget håb om, at tingene kan vende for sidste sæsons oprykker.

AaB og Vejle spillede en underholdende kamp mandag aften, der understregede, at begge hold har spillermaterialet til Top 6. Der er langt mere bund i det nuværende Vejle-hold end i seneste tur i Superligaen for to år siden, om noget understreget af førstepladsen.

Læs også:Paul Onuachu: Vil have Jess Thorup til at tænke "wow"

Midtbanespilleren Saeid Ezatolahi scorede et fantastisk solomål til 3-1 og ligner noget af en berigelse for Superligaen, for ikke at tale Vejle. Sikke en forbedring siden en dårlig start i første runde mod AGF.

Oscar Hiljemark ser ud til at løsne op for AaB, der har manglet Patrick Olsen, men kampen om Top 6 tegner selvfølgelig hård med otte point i seks kampe, og der skal nok 5-10 procent mere til fra nordjyderne, hvis de skal med. En udfordring, der kan blive endnu større, nu hvor cheftræner Jacob Friis har sagt op af familiemæssige årsager og det indtil videre er assistenttræneren Peter Feher, der skal styre Superliga-holdet.

Statistik:

Næste runde:
Fredag 19.00: Vejle-Randers FC
Lørdag 16.00: FC Nordsjælland-FC Midtjylland
Søndag 14.00: OB-AC Horsens
Søndag 16.00: FC København-Lyngby
Søndag 18.00: AaB-Brøndby IF
Mandag 19.00: SønderjyskE-AGF

Læs også:Imponeret Silkeborg-træner sammenligner Mattsson med FCK-profil

Læs også:Viborg FF mangler tilladelse til nyt klubhus: Risikerer forbud

Læs også:Jacob Friis efter opsigelse: Det blev klart efter FCK-kampen