Video : Tipsbladet
Champions League

Ajax-profil kom til Herning i sidste øjeblik: Måtte følge taktikmøde på mobilen

Ajax-træner Henk Ten Hag fortæller, at Davy Klaassen ankom så sent til Danmark, at han end ikke nåede forbi holdets hotel. Han lå og spillede Playstation hjemme i Amsterdam, da han pludselig blev kaldt til Danmark.

Davy Klaassen havde netop lagt sig til rette på sofaen med sin Playstation-controller i hånden og den tanke i hovedet, at han ikke ville få lov til at spille Champions League-kampen mod FC Midtjylland tirsdag aften.

Men så ringede Ajax og bad ham komme af sted. Han og reservemålmand Maarten Stekelenburg fløj med et lille privatfly til Danmark. Han ankom til MCH Arena så sent, at han fik holdmødet før kampen med.

- Vi ringede så sent til Davy Klaassen, at han end ikke havde tid til at komme forbi hotellet. Han kunne kun høre taktikmødet på sin telefon på vej herhen, fortalte cheftræner Henk Ten Hag ifølge VoetbalPrimeur efter kampen.

Selv om Klaassen altså lige nøjagtig nåede at ankomme inden kampstart, satte Ten Hag ham først på banen fra anden halvlegs start. Han havde nemlig allerede lovet Jurgen Ekkelenkamp, at han ville start inde.

Læs også:Kenneth Perez om FC Midtjylland: Det er ikke noget vidunderhold

Davy Klaassen indrømmede da også efter 2-1-sejren, at han ikke var lige så grundigt mentalt forberedt, som han normalt er.

- Det var vanvittigt. Jeg lå på min sofa og spillede Playstation og fik et opkald. På en måde var jeg klar, men ikke som normalt selvfølgelig. Det var en skør forberedelse, men jeg havde det faktisk godt, da jeg kom. Det føltes fint, og træneren spurgte, om jeg var klar, og jeg sagde ja.

Det tydede ellers på, at Klaassen, André Onana, Dusan Tadic, Ryan Gravenberch, Zakaria Labyad og Maarten Stekelenburg ville misse kampen, fordi de testede positive for coronavirus dagen før. De nåede dog at fremvise en ny negativ test hver især, men for særligt to af dem kom beskeden altså så sent, at de først rejste til Danmark på kampdagen.

Forvirringen ødelagde Henk Ten Hags planlægning.

Læs også:Priske om tidligt Ajax-mål: Det er utilgiveligt

- Man er nødt til at håndtere det og tænke i forskellige scenarier. Hvad kan der ske? Vi arbejder med fodboldprincipper, og så er det nemt, for alle spillere i vores trup ved, hvad de skal gøre. Selvfølgelig kan der være forskel på kvaliteten, når en spiller afløser en anden. Men i sidste ende var næsten alle spillere tilgængelige, selv om Maarten Stekelenburg og Davy Klaassen kom i sidste øjeblik, sagde cheftræneren.

- Det er en skør situation. Det er et problem for fodbold. Vi skal først og fremmest være glade for, at vi stadig spiller fodbold. Det er meget vigtigt, at vi kan fortsætte. Det er det primære.

- Men der er procedurer og regler, som vi er nødt til at efterleve. For eksempel testning. Hvis man så mangler spillere på grund af formentlig et falsk resultat af en test, er det svært at håndtere. Det er ikke første gang, vi har haft de her problemer, men denne gang var det rigtig mange. Så må man tage højde for forskellige scenarier, når man går ind til en Champions League-kamp.

Beskeden fra både Henk Ten Hag og Davy Klaassen er, at de positive coronatests var falske positive. 

Læs også:Sviatchenko efter Ajax-nederlag: Vi har meget ære af kampen

Læs også:Dreyer om Champions League-scoring: En drøm

Læs også:Analyse: Ikke rimeligt at håne FC Midtjylland med AaB og FCK's CL-succes