Video : Tipsbladet
Champions League

FC Midtjylland-anfører om absurd program: Vi træner næsten ikke

Erik Sviatchenko og de øvrige FC Midtjylland-spillere er stort set aldrig på træningsbanen i øjeblikket, men det gør ham ikke noget. Han elsker at spille kampe.

FC Midtjylland når kun at træne to gange mellem Champions League-nederlaget til Ajax og Superliga-braget mod FC København. For spillerne har brug for en pause, så de har fri både onsdag og torsdag.

Dermed bliver denne uge et godt billede på mestrenes efterår hidtil. Holdet har spillet 14 kampe på lidt over to måneder, og hvis man ser bort fra landskampspausen, kommer FCM ikke til at have mere end fire dage mellem to kampe resten af 2020.

Så når spillerne skal tage ved lære af nederlagene i Champions League, har de kort tid til det.

- Jeg ved godt, at faktum er, at vi står med nul point og har lukket en del mål ind, men hvis det her er første Champions League-gruppespil af mange, så synes jeg, vi tager rigtig mange ting med. Vi skal også huske, at den her komprimerede Champions League er absurd i den forstand, at kampene kommer bare rullende. Så vi bliver nødt til at omstille os hurtigst muligt til hver eneste kamp, siger anfører Erik Sviatchenko.

Læs også:Laudrup i tvivl om FC Midtjylland-spiller: Hvad er hans rolle egentlig?

- At vi så ikke vinder, det er vi selvfølgelig megairriterede over. Vi er jo vindere, vil vinde hver eneste gang. Men igen: Jeg er åbenbart en jubelidiot og håber på det bedste, men vi skal tage det positive med i stedet for at stå med nej-hatten på så at sige.

Cheftræner Brian Priske afviste efter Ajax-kampen, at holdet lider under det tætte kampprogram, og det bakkede Sviatchenko op. Tværtimod er han glad for de mange kampe, selv om det går ud over træningen.

- Som spiller vil man jo gerne spille mange kampe, så det er ikke nogen undskyldning. Når jeg siger "absurd", er det jo bare en præmis. Så det er fedt at få lov til at spille mange kampe. Vi træner næsten ingenting. Man kan sige, er det negativt eller positivt, det ved jeg ikke, men vi får virkelig lov til at gøre det, vi helst vil, og det er at gå på banen, siger han.

Ligesom sin anfører betonede cheftræner Priske også den læring, som FC Midtjylland måtte tage med fra Champions League-kampene, som altså har kastet tre nederlag i tre kampe af sig. Han har dog også et klart succeskriterium for de tre sidste kampe:

Læs også:Kenneth Perez om FC Midtjylland: Det er ikke noget vidunderhold

- Point. Vi skal have nogle point. Ganske simpelt.

Hvor mange? Et enkelt?

- Nu siger jeg "point", og så kan du selv sætte et s på.

- Jeg havde en god følelse, inden vi gik ind til kampen i dag; at vi havde en reel mulighed for at hente point. Den har ikke ændret sig overhovedet. De sidste tre kampe tror jeg på, vi kan hente point. Om det bliver ét, om det bliver tre, fire, syv eller ni; pas. Det ved jeg ikke. Men jeg har en rigtig god følelse af, at vi henter point.

FC Midtjylland møder Ajax ude, Atalanta ude og til sidst Liverpool hjemme i de tre sidste gruppespilskampe.

Læs også:FCM-træner glæder sig til Thorup-gensyn: Det er godt for FCK og dansk fodbold

Læs også:Priske om tidligt Ajax-mål: Det er utilgiveligt

Læs også:Sviatchenko efter Ajax-nederlag: Vi har meget ære af kampen