Video : Tipsbladet
Landshold

Intet fripas til Hjulmands debutanter: Vigtige kampe

Hverken Jens Jønsson eller Mikkel Damsgaard kan regne med. at der falder "gratis" spilletid af i de kommende landskampe - der er ganske enkelt for meget på spil.

Landstræner Kasper Hjulmand udtog tirsdag truppen til de kommende tre landskampe - venskabskampe mod Sverige og de to Nations League-kampe mod Belgien og Island.

I sin trup har Kasper Hjulmand trukket to kaniner op af hatten i form af de to mulige debutanter, Jens Jønsson og Mikkel Damsgaard.

Imens Mikkel Damsgaard længe har været varm omkring en debut på A-landsholdet, er udtagelsen af den tidligere AGF ‘er Jens Jønsson mere overraskende. Jønsson skiftede i sommer fra tyrkisk fodbold til den spanske La Liga-klub Cadiz og var for få uger siden med til at vinde over Real Madrid på udebane.

Mikkel Damsgaard har leveret både mål og assist i sæsonen for Serie A-klubben Sampdoria og kan nu sammen med Jens Jønsson se frem til den mulige debut på det danske A-landshold.

Men ingen af de to spillere skal regne med at komme let til spilletiden, for samtlige tre kampe kan vise sig ganske vigtige for dansk fodbold, DBU og landsholdet. Det handler om Nations League-sejren i gruppespillet og ikke mindst om afgørende point i forhold til at kunne blive topseedet til decembers lodtrækning til VM-kvalifikationen.

- En god pointhøst i de her tre kamp er vigtig for DBU. Og her tæller venskabskampen mod Sverige også, får man en topplacering ved VM-lodtrækningen 7. december.

- Derfor tror jeg ikke, at der er lagt op til en landsholdssamling, hvor det er ren test, og hvor man forsøger sig med det hele og er mindre optaget af resultaterne. Debutanterne får næppe bare fripas til at få masser af spilletid - der skal arbejdes hårdt for det, siger Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen.

Se hele hans gennemgang omkring de to mulige debutanter på landsholdet - øverst i videoen.