Video : Tipsbladet
Landshold

Hjulmand tvunget til udskiftninger: Udtager ni nye spillere

Kasper Hjulmand er blevet nødt til at udtage ni nye spillere til det danske landshold. Se dem her.

Den nye minkmutation af coronavirus i Nordjylland får nu konsekvenser for Kasper Hjulmand og det danske herrelandshold.

Den danske landstræner har således følt sig nødsaget til at udtage ni nye spillere til landsholdet. 

Det meddeler DBU.

- Vi har alle en maksimal interesse i at være ansvarlige overfor både vores egne og andres spillere og trænere. Safety first. Derfor arbejder vi også med meget detaljerede UEFA-regler, både når vi bor, rejser til og spiller landskampe. Vi oplever de engelske myndigheders beslutning som for voldsom og vidtgående, da hele set-up omkring landsholdet netop minimerer en evt. risiko. Vi arbejder kraftigt for og håber, at situationen bliver løst så hurtigt som muligt, så vi kan stille med vores stærkeste landshold i de resterende kampe, siger DBU-direktør Jakob Jensen om situationen.

Det sker som følge af de nye, skærpede britiske indrejserestriktioner. De betyder helt konkret, at når de danske landsholdsspillere fra Premier League skal tilbage til England efter de kommende landskampe, bliver de nødt til at gå i 14 dages karantæne.

Der er tale om Kasper Schmeichel, Jonas Lössl, Andreas Christensen, Jannik Vestergaard, Henrik Dalsgaard, Mathias Jensen og Pierre-Emile Højbjerg. 

Ovenstående spillere forventes altså ikke at komme hjem til Danmark for at repræsentere de rød-hvide farver, da deres klubber med overvejende sandsynlighed ikke vil undvære deres spillere i ugerne efter landskampspausen.

Kasper Hjulmand har derfor udtaget ni nye spillere, som foreløbigt kun er udtaget til testkampen mod Sverige.

- Vi stiller altid med vores stærkest mulige landshold. Hvis ikke situationen bliver løst, glæder vi os til at se andre, gode spillere i aktion i testskampen mod Sverige på onsdag, som vi lige meget hvad der sker glæder os til at spille og forsøge vinde. Det er altafgørende, at vi kan stille med vores absolut stærkeste landshold i de afgørende Nations League-kampe mod Island og Belgien, siger landstræner Kasper Hjulmand.

De ni nye spillere er:
Jesper Hansen, FC Midtjylland
Oliver Christensen, OB
Alexander Scholtz, FC Midtjylland
Anders Dreyer, FC Midtjylland
Jens Stryger, Udinese
Lukas Lerager, Genoa
Rasmus Falk, FC København
Victor Nelsson, FC København
Lucas Andersen, AaB

Hele situationen med de skærpede rejserestriktioner kan også få store konsekvenser for både Sverige, Island og England. Læs mere om det her.