Video : Tipsbladet
Landshold

Svensk assistent-træner afviser: Superliga-spillere er ikke med på en badebillet

Det er ikke bare bekvemmelighed, der gør, at de svenske Superliga-spillere Jacob Rinne, Joel Andersson og Oscar Hiljemark er efterudtaget.

Både Danmark og Sverige fik travlt med at efterudtage en række spillere, da det stod klart, at spillere fra de engelske øer fik det mere end besværligt, hvis de deltog i kampen.

Krav om selvisolation fra de britiske myndigheder betød reelt, at der ville gå flere uger, før de ville komme i kamp for deres klubhold igen.

Den svenske landstræner, der opholder sig i selvisolation i Sverige, udtog derefter Superliga-spillerne Jacob Rinne og Oscar Hiljemark fra AaB og Joel Andersson fra FC Midtjylland.

Læs også:Robert Skov testet positiv: Landsholdet uden mange spillere mod Sverige

Det har vakt en del kritik i Sverige, hvor der bliver sat spørgsmålstegn ved deres berettigelse på det svenske landshold, og at mere er udtaget fordi, de i forvejen bor i Danmark.

Men det postulat giver assistentræneren for det svenske landshold, Peter Wettergren, ikke meget for:

- Det er klart, at det logistiske og praktiske har en vis betydning, men det er ikke derfor, vi har udtaget spillerne. De er med på vores bruttoliste, og Oscar har jo været med både i EM- og VM kvalifikationen. Han har fået fart på sin karriere igen, lyder argumentet overfor Fotbollskanalen.se.

Læs også:Optakt: Danmark - Sverige

Peter Wettergren er dog ikke meget for at spekulere i, hvorvidt de tre spillere også rejser med landsholdet til Stokholm til kampene mod Kroatien og Frankrig i Nations League.

- Det tager vi stilling til efter kampen mod Danmark, fortæller den tidligere FCK-assistent.

Læs også:FCM-profil foran muligt landsholdsdebut: Tager det helt køligt

Læs også:Efter vanvittig uge: Klubberne raser over landsholdene

Læs også:FCK-målmand om Solbakken-fyring: Jeg tror også, han var chokeret