Video : Tipsbladet
Superliga

Trænerjagten fortsætter i AaB: Dette er vores udfordring

Inge André Olsen tager sig god tid til at finde en ny træner. Det gør han for at sikre, at AaB finder den rigtige kandidat, men der er også en anden forklaring på, at det tager noget tid.

De leder og leder i Aalborg, men der er endnu ingen afklaring på, hvem der skal være cheftræner i AaB.

Jacob Friis valgte at stoppe sidst i oktober for i stedet at være mere sammen med sin familie, hvor datteren er ved at komme sig efter kræftsygdom og en transplantation. I stedet er det Peter Feher, der vikarierer som cheftræner.

Under Feher har AaB hentet seks af seks mulige point, og dermed ligger holdet i top seks efter lidt mere end en tredjedel af grundspillet i dansk fodbolds bedste række.

Læs også:Medie: Succestræner er et emne i AaB

Det giver Inge André Olsen tid til at finde den rette cheftræner, og den tid tager han sig. Der er nemlig visse udfordringer, som landet og verden ser ud lige nu.

- Vi har brugt en del tid på det, og vi arbejder hårdt. Der er blevet analyseret på mange kandidater. Udfordringen i den her proces er, at der er lukket ned mange steder. Vi har ikke bare tænkt os at ansætte en ny træner uden at møde ham. Vi kan selvfølgelig snakke med folk på video, men det hele er blevet meget sværere, end det var for bare en måned siden, siger Inge André Olsen til tipsbladet.dk.

For en måned siden var det nemt at rejse frem og tilbage fra lande, men grundet danske smittetal er der nu flere steder, hvor man skal i karantæne, inden man kan rejse ind i et land.

Læs også:AaB-sportschef overvejer vikaren som permanent cheftræner

Inge André Olsen er dog stadig fortrøstningsfuld omkring det hele.

- Vi er tålmodige. Vi har et dygtigt team, der arbejder godt med spillerne. Peter Feher har lavet et stærkt stykke arbejde, siden han blev cheftræner, og derfor kan vi også bruge noget tid på det her og den proces, så vi finder den rigtige mand til jobbet i AaB. Imens kører teamet projektet videre. Vi har ikke nogen deadline (for en ansættelse, red.), siger norske Inge André Olsen.

Flere navne er på rygtebasis sat i forbindelse med AaB, senest Bodø/Glimts Kjetil Knutsen, der lige nu er et enkelt point fra at sikre mesterskabet i Norge.

En mulighed for AaB kan også være, at man venter på den rigtige profil, som måske først er ledig på et senere tidspunkt. Et eksempel kan være en træner, der først fra januar eller måske til sommer er klar til at overtage styringen af det ambitiøse førstehold i Nordjylland.

AaB er aktuelt nummer seks i Superligaen med 14 point. Næste opgave for Peter Feher og nordjyderne er en kamp mod FC Nordsjælland.

Læs også:AaB-boss: Har samtaler med tre-fire interessante trænere

Læs også:AaB må undvære fem til pokalkamp: Kan stadig stille et slagkraftigt hold

Læs også:Det lærte vi af Superligaen: Der er ingen bund i FC København