Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Randers FC - OB

Randers FC skal forsøge at følge op på den store triumf i Parken, når OB kommer på besøg.

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 19.00
Spillested: Cepheus Park, Randers 
Dommer: Aydin Uslu
På TV: TV3 Sport 
Hashtag: #rfcob #sldk

Holdnyt:
Randers FC:
Kronjyderne er berømte som det hold, der ikke kan vinde over de på papiret tre tophold i Danmark. Den stime fik Thomas Thomasbergs mandskab endelig bugt med mandag aften i Parken, hvor det blev til en helt fortjent 2-1-sejr over FC København.

De tre point er brugbare, men det er det mentale rygstød måske i endnu højere grad.

Nu skal der følges op mod OB, som kronjyderne altid spiller tætte kampe imod. Randers FC og OB er henholdsvis nummer ni og otte i tabellen, så det er en vigtig kamp i bestræbelserne på at hægte sig på top seks-toget.

Randers FC har haft næstflest afslutninger på mål i denne sæson, men scoringsprocenten er den næstdårligste. Derfor må det have lunet ekstra meget, at holdet greb chancen i Parken, og at begge angribere kom på måltavlen.

Randers FC har Mikkel Kallesøe i karantæne mod OB.

OB:
Det er ikke helt skidt for OB. Men det er altså heller ikke helt godt.

En ottendeplads og en minusmålscore er status efter de første ni runder, og det er skuffende for fynboerne, der lagde så flot fra land med en sejr over FC København. Senest blev det 1-1 mod himmelstormerne fra SønderjyskE, men OB smed sejren i de sidste sekunder.

Læs også:FCK-debutant efter Randers-nederlag: Gik fint for mig personligt

OB har et erklæret mål om at komme i top seks, og det er bestemt inden for rækkevidde, men på samme tid skal der ikke mange dårlige kampe til, før at afstanden kan blive kritisk. Fynboerne nærmer sig en skillevej. I den forbindelse er en kamp i Randers ikke opløftende. Fynboerne har ikke vundet i Kronjylland i de seneste 10 kampe, og målscoreren er bedrøvelige 4-21.

OB har Max Fenger, Tarik Ibrahimagic, Mart Lieder og Alexander Juel Andersen på skadeslisten.

Karantæner: 
Randers FC: Mikkel Kallesøe
OB: Ingen

Bud på startopstillinger:
Randers FC (4-4-2): Carlgren - Kopplin, Piesinger, Marxen, Lauridsen - Greve, Rømer, Hammershøy-Mistrati, Kehinde - Egho, Kamara

OB (4-3-3): Christensen - Laursen, Larsen, Tverskov, Skjelvik - Okosun, Drachmann, Thomasen - Sabbi, Jebali, Frøkjær-Jensen

Profilen:
Jens Jakob Thomasen spiller sin Superliga-kamp nummer 125 fredag aften, og Randers-spillerne ved, at de skal holde et vågent øje med midtbanemanden og ikke mindst hans højre fod. Thomasen har scoret to flotte mål på langskud i denne sæson, og det er desuden blevet til to oplæg, så han er en vigtig mand for fynboerne. 

Vidste du, at..:
Randers FC er noget dygtigere til at vinde dueller i luften end på græsset. I luftrummet har kronjyderne vundet 191 dueller i denne sæson, og det er flest af alle. Langs jorden har Randers FC vundet 281 dueller, og det er færrest af alle.

Dom:
Det bliver sjældent rigtig målrigt, når de to mandskaber tørner sammen, og det ligger ikke i kortene, at der bliver lavet om på det fredag. Jævnbyrdigt skal det til gengæld nok blive.

Læs også:Ny nedtur for FCK: Historisk overhaling af FC Midtjylland

I en kamp, hvor ingen af holdene kommer til at vade i chancer, er det afgørende at være skarp, når muligheden byder sig, og det er en kamp, der kan tippe til begge sider.

Buddet herfra er 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 9. spillerunde

Læs også:Det lærte vi af Superligaen: Krisen er kolossal i FC København

Læs også:Glade Randers-spillere: Bliver lidt sjovere at kigge på tabellen nu