Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: SønderjyskE - FC København

Topholdet SønderjyskE kan øge afstanden ned til FC København til 11 point, hvis de vinder søndag.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Sydbank Park, Haderslev 
Dommer: Morten Krogh
På TV: Canal 9
Hashtag: #sjefck #sldk

Holdnyt:
SønderjyskE:
SønderjyskE er et tophold indtil videre i denne sæson, og de har den tur i den, der ofte kendetegner netop et tophold. Det havde de i hvert fald senest mod OB.

Fynboerne var på vej mod en 1-0-sejr på hjemmebane, men i de sidste sekunder lykkedes det alligevel Haderslev-klubben at hive et point i land, da Jeppe Tverskov lavede selvmål.

Dermed har SønderjyskE fortsat kun tabt én kamp i denne sæson, og det er færrest af alle. I seneste runde måtte Glen Riddersholms mandskab dog afgive førstepladsen til de forsvarende mestre fra FC Midtjylland.

Et overfladisk blik på SønderjyskE vidner om, at det er en sæson, hvor det meste bare kører. Holdet er en del af den gruppe, der har scoret flest mål i de første ni kampe, de har indkasseret færrest sammen med Randers FC, og så er sønderjyderne som nævnt det mandskab, der har tabt færrest kampe. 

At SønderjyskE er på andenpladsen er helt fortjent.

Til opgøret mod FC København er der tvivl om Mads Albæk, Anders K. Jacobsen, Jeppe Simonsen og topscorer Haji Wright, som dog alle er med i truppen.

Johan Absalonsen og Ogenyi Onazi er ikke med og kommer ikke i kamp.

FC København:
Uha, uha, uha, FC København.

Krisen stikker dybt i hovedstaden, og efter nederlaget mod Randers FC er løverne nu på tiendepladsen og fortsat det hold, der har lukket flest mål ind i de første ni runder. Man tror næsten ikke sine egne øjne.

Læs også:Dybt uenig med Solbakken: Det vil jeg gerne udstede et dementi på

Det er den skude, Jess Thorup skal forsøge at undgå synker til bunds, og hvis han gerne vil have arbejdsro, skal han ikke regne med at få det lige foreløbig. Foruden al snakken om de dårlige resultater har Ståle Solbakken med et mere end to timer langt inverview sørget for, at der også er andet at tale om i kulissen.

I truppen er der skidt nyt på grund af corona. Mikkel Kaufmann, Victor Nelsson og Jonas Wind er nemlig testet positiv for virussen og er altså ikke aktuelle til kampen. Førstnævnte skulle alligevel også afsone karantæne. Derudover er Andreas Bjelland også fraværende med en skade.

Til gengæld kan Jess Thorup glæde sig over at have Viktor Fischer, Carlos Zeca, Jens Stage og Nicolaj Thomsen tilbage i truppen. 

Karantæner:
SønderjyskE: Ingen
FC København: Mikkel Kaufmann

Bud på startopstillinger:
SønderjyskE (3-4-3): Thomas - Banggaard, Gartenmann, Kanstrup - Bah, Ekani, Eskesen, Dal Hende - Frederiksen, Jacobsen, Hassan

FC København (3-4-1-2): Johnsson - Oikonomou, Zanka, Boilesen - Ankersen, Falk, Zeca, Bengtsson - Fischer - Daramy, Wilczek

Profilen:
Mathias "Zanka" Jørgensen var rystende ringe i FC Københavns nederlag mod Randers FC, så han skylder en god præstation mod SønderjyskE. Landsholdsspilleren er én af de bedste midtstoppere i Superligaen, men det hjælper ikke FCK, hvis han ikke viser det på banen, og "Zanka" har ikke for alvor været god, siden han vendte hjem. Mod Randers FC ramte han bunden.

Vidste du, at...:
Den 25. oktober 2015 scorede Johan Absalonsen for SønderjyskE mod FC København. Siden har Haderslev-klubben scoret 10 gange mod FCK i Superligaen, men de er alle sat ind af spillere, der ikke længere repræsenterer SønderjyskE. 

Dom:
FC København kommer til at have bolden mest i søndagens kamp. SønderjyskE er det hold i Superligaen, der har mindst boldbesiddelse, og det bliver ikke mod FCK, at de laver om på den statistik. 

Læs også:FCK-ikon bakker Solbakken op: Kvist er ikke uddannet til sin rolle

Så er spørgsmålet, om FCK kan bruge bolden fornuftigt, eller om SønderjyskE er for smarte.

FC København har vundet syv af de seneste otte kampe mod SønderjyskE, men al FCK-statistik synes at være ubrugeligt i denne sæson, og derfor har vi også fidus til hjemmeholdet søndag eftermiddag.

SønderjyskE vinder 2-1 over FC København.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Langer ud efter FCK-ledelsen: Med dette setup er dominansen i fare

Læs også:Tallene er kommet: Folk flygtede fra Solbakkens maraton-interview

Læs også:Virakken fra Solbakken-interview har påvirket FCK-spillerne