Video : Tipsbladet
Superliga

Månedens Hold i Superligaen - november

Tipsbladet.dk er klar med Månedens Hold i Superligaen.

Årets sidste måned står for døren, og det er blevet tid til at se frem mod både jul og nytår. Det er samtidig blevet tid til at tage endelig afsked med november.

I Superliga-regi lykkedes det Brøndby IF at forsvare førstepladsen, mens rivalerne fra FC København led nogle smertelige nederlag. AC Horsens fik lige på falderebet hevet sæsonens første sejr i land, og dermed er Lyngby det eneste hold, der fortsat ikke har sunget sejrssangen.

Vi har set nærmere på de bedste individuelle præstationer i november.

Her er Månedens Hold i Superligaen.

Målmand: Thomas Mikkelsen, Lyngby Boldklub
Han vogter målet for Superligaens bundprop, men der er ingen tvivl om, at stillingen havde været endnu værre at kigge på for de kongeblå, hvis ikke det var for veteranen Thomas Mikkelsen. I november stod han to pragtkampe mod AGF og AC Horsens, inden han var lidt mere menneskelig mod Brøndby. Thomas Mikkelsen har haft flest redninger af alle målmænd i denne sæson. 

Læs også:FC Midtjylland kæmper for at undgå tangering af negativ CL-rekord

Højre back: Alexander Bah, SønderjyskE 
Alexander Bah er fremragende for SønderjyskE. Så enkelt kan det siges. Det var han også i den forgangne måned, som i øvrigt også bød på landsholdsdebut og et mål i sin første optræden. I Superligaen blev det til to mål og en assist for Bah, der helt sikkert vil være bud efter fra større klubber i næste måned. 

Central forsvarer: Erik Marxen, Randers FC 
Randers FC forlod november med to flotte sejre over FC København og OB, og Erik Marxen var kronjydernes bedste i begge opgør. En solid klippe i forsvaret, og så er Marxen noget så usædvanligt som en midtstopper med nummer 11 på ryggen, der sparker hjørnespark. 

Central forsvarer: Andreas Maxsø, Brøndby IF 
Brøndbys kaptajn gav ingen tidlige julegaver i en sublim måned for de blå-gule. Andreas Maxsø havde skiftende makkere i Brøndbys forsvar, men han fungerer i alle konstellationer og giver en enorm tryghed til holdet.

Venstre back: Jakob Ahlmann, AaB 
Det var ikke på venstre back, de store præstationer blev leveret i november, men Jakob Ahlmann gjorde en god figur i AaB's bolsjestribede trøje, og med ham i forsvaret tabte nordjyderne ikke en kamp. 

Højre midtbane: Kamaldeen Sulemana, FC Nordsjælland
FC Nordsjælland-stjernen fik et gult kort i samtlige kampe i den forgangne måned. I den seneste mod AGF fik han tilmed to og dermed rødt. Det klæder ham ikke, men det gør alt andet, han laver på en fodboldbane. To scoringer og en masse højintense løb blev det til i november. 

Læs også:AC Horsens tager afsked med midtbanespiller

Central midtbane: Jesper Lindstrøm, Brøndby IF 
Den helt store åbenbaring i denne sæson og sikke en måned, Jesper Lindstrøm kan se tilbage på. Brøndby vandt alle kampe, og midtbanespilleren noterede sig for fire mål og et enkelt oplæg. Landskampspausen brugte ham på at få debut i rødt og hvidt. Hvis Lindstrøm skal knibe sig selv i armen engang imellem, forstår man det godt. 

Central midtbane: Frank Onyeka, FC Midtjylland
Frank Onyeka er på mange måder hjertet på FC Midtjylland-mandskabet, og han satte to streger under sin klasse i de vigtige kampe mod FC København og AGF, der kastede seks point af sig til mestrene. For første gang i denne sæson spillede nigerianeren fuld tid i tre Superliga-kampe i træk. 

Venstre midtbane: Pione Sisto, FC Midtjylland
Den danske landsholdsspiller har leveret varen fra dag ét siden sit comeback i FC Midtjylland. I sommer var han tæt på at forstærke FC København, men i stedet scorede han to mål mod dem som FC Midtjylland-spiller, da de to klubber tørnede sammen 8. november. Sistos topniveau kan få matche i Superligaen. 

Angriber: Mikael Uhre, Brøndby IF
Den tid, hvor man kunne beskylde Mikael Uhre for at være for uskarp, er forbi. I hvert fald for en stund. I november fik Brøndby-angriberen hele to mål annulleret, men alligevel kan han se tilbage to mål og tilmed to oplæg. Mikael Uhre har været en tålmodig og hårdtarbejdende mand under sin tid i Brøndby, og nu giver det pote. 

Angriber: Sory Kaba, FC Midtjylland 
En stor gut, som bedst kan lide de store kampe. Det satte han to streger under mod FC København og AGF, hvor Sory Kaba noterede sig for i alt to mål og to assists. Den dag han også formår at score kontinuerligt mod de mindre hold, har FCM for alvor en klasseangriber. 

Læs også:Michelsen: De skal kun forlænge, hvis de mener, jeg er den rigtige

Læs også:AaB-rygtet spanier kan tage over for tidligere Brøndby-spiller

Læs også:Modstander hylder FCK-duo: De spillede, som vi kender dem