Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: OB - AaB

Fynboerne har brug for point, når AaB kommer på besøg. Ellers vil man efter afviklingen af halvdelen af Grundspillet være et godt stykke efter top seks.

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 19.00
Spillested: Nature Energi Park
Dommer: Jens Maae
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #obaab #sldk

Holdnyt:
OB:
De havde og har fortsat ambitioner om top seks i Odense, men fynboerne har haft problemer i denne sæson, hvor man aktuelt bare er nummer 10. Senest blev det til et skuffende 1-2 nederlag til Randers. Selv om man er nummer 10, er det værd at have med, at der "kun" er fire point op til sjettepladsen, så længere væk er fynboerne ikke. Nu er det så et opgør mod AaB, der venter.

Den kamp er vigtig for OB, der har fået 11 point i de første 10 runder i Superligaen, og nu står over for et hold, der ligger fem point foran på femtepladsen. For OB handler det om at holde snor i top seks-holdene, og et af dem er altså AaB.

Skader er OB ramt af. Jens Jakob Thomasen er færdig for i år, da han har en brækket tå. Alexander Juel Andersen, Max Fenger og Tarik Ibrahimagic var alle ude senest, og ingen af dem er med mod AaB. Det samme gør sig gældende for venstre back Jørgen Skjelvik. 

Jeppe Tverskov udgik senest med en skade, og han misser også kampen. Det samme gør Aron Thrandarson, mens der er én glædelig nyhed, nemlig at angriber Mart Lieder er i truppen.

AaB:
Nordjyderne AaB går til opgøret med 16 point for de første 10 kampe, og skiftet fra Jacob Friis til den midlertidige træner Peter Feher har ikke haft en negativ effekt på holdet fra Aalborg.

Læs også:Laudrup efter FCM's første point: De tænker ikke så meget på de penge

Klubben spillede senest 0-0 ude mod FC Midtjylland, og Peter Feher er startet med otte point i de første fire Superliga-kampe i spidsen for holdet.

Sportschef Inge André Olsen kigger fortsat efter en permanent afløser for Friis, men Feher har købt sportschefen tid med gode resultater. Og er den rigtige mand ikke i markedet, kan Feher også selv være i spil til at træne holdet på den lange bane.

AaB's dygtige midtbanespiller Pedro Ferreira vender tilbage fra overstået karantæne, og han forventes at gå direkte i startopstillingen. Mathias Ross og Tim Prica vender tilbage fra skader, og det efterlader Oscar Hiljemark som eneste mand på skadeslisten. 

Karantæne:
OB: Ingen
AaB: Ingen

Bud på startopstillinger:
OB (4-3-3): Christensen - Laursen, Larsen, Lund, Lund - Kløve, Opondo, Okosun - Sabbi, Jebali, Frøkjær-Jensen

AaB (3-4-3): Rinne - Okore, Thelander, Ross - Pallesen, Ferreira, Fossum, Ahlmann - Kusk, Børsting, Andersen

Læs også:Atalanta-træner sur over FCM-finte: Det var upassende

Profilen:
Stopper Rasmus Thelander er blevet en vigtig brik i defensiven hos AaB. Den duelstærke stopper spillede en fantastisk kamp senest, hvor han pakkede FC Midtjyllands Sory Kaba ind. Det skal han nu forsøge at gøre igen over for mere mobile offensive spillere.

Vidste du, at..:
Det er ikke første gang, at OB under Jakob Michelsen er kommet dårligt fra land. Det gjorde holdet også i første sæson med Michelsen ved roret. Tilbage i 2018 havde man bare to point efter de første seks runder i Superligaen, og da der var spillet 10 kampe, havde man ni point. De ni point er to point færre, end OB har for 10 kampe i denne sæson. Så det er faktisk en bedre sæsonstart end for to år siden. Alligevel endte klubben faktisk på tredjepladsen, da Grundspillet var forbi.

Dom:
Det bliver et tæt opgør i Odense mellem to mandskaber, der defensivt har kvaliteter til at lukke ned for modstanderen. Udeholdet er blevet et godt pressende og kompakt hold, der også søger at spille hurtigt fremad.

OB har kniven for struben efter en svag sæsonstart, og vi forventer at se et hold, der kommer flyvende ud til opgøret. De mange skader i Odense kan have en effekt, men vi tror på, at fynboerne får en yderst vigtig sejr fredag. 1-0 til OB.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Optakt: Lyngby Boldklub - Randers FC

Læs også:Sådan gik det til da FCM hentede første CL-point mod Atalanta

Læs også:Ærlig FCM-boss: Det er jo ikke drømmen det her