Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: AC Horsens - AGF

Horsens har lige fyret træneren, og AGF kommer direkte fra en sejr over Brøndby. Der er østjysk lokalopgør søndag eftermiddag.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Casa Arena, Horsens
Dommer: Jonas Hansen
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #achagf #sldk

Holdnyt:
AC Horsens:
Nogle gange er det begrænset, hvor meget nyt der sker i de enkelte klubber fra kamp til kamp, men i denne omgang er der rigeligt at tage fat på med AC Horsens. For tirsdag aften meldte klubben ud, at den havde fyret cheftræner Jonas Dal efter bare 107 dage i klubben.

I stedet skal den hidtidige assistenttræner, Mads Lyng, stå i spidsen for holdet resten af 2020. Hans første opgave bliver altså hjemmekampe mod AGF.

Når kampen går i gang, vil Lyng maksimalt have haft fire træningsdage til at implementere sine idéer. Det er ikke ret lang tid, men håbet om point skal nok også nærmere findes i den chokeffekt, som ledelsen givetvis har håbet på, frem for en revolution i løbet af en halv træningsuge.

Lyngs arbejde bliver besværliggjort af, at Jannik Pohl udgik med en skade i nederlaget til FC København i seneste runde. Horsens har ikke meldt noget specifikt ud om hans diagnose, og det ser altså ud til, at skaden ikke har udgjort et større problem for angriberen. Han er i hvert fald i truppen til opgøret.

Det samme er Michael Lumb, der har siddet ude på det seneste, ligesom Lirim Qamili er tilbage fra karantæne. Omvendt er Casper Tengstedt ikke med.

AGF:
Sejren over Brøndby IF i seneste runde gjorde en stor forskel. Nu ligger AGF på fjerdepladsen, og hvis holdet havde tabt, ville det have været nede som nummer otte – og i øvrigt stå med tre liganederlag på stribe.

Nu har AGF alle muligheder for at hænge på i toppen og presse holdene i top 3. Der er tre point op til Brøndby og SønderjyskE og fem til FC Midtjylland.

Læs også:Superliga powerranking: Et afgørende splitsekund i Århus

Der har været tvivl om Frederik Tingager forud for opgøret, men den store forsvarsspiller, der lørdag forlængede sin kontrakt med AGF, er udtaget til opgøret.

Til gengæld har folk som Zach Duncan, Søren Tengstedt og Mustafa Amini ikke spillet i lang tid, og de er heller ikke i spil til Horsens-kampen.

Karantæne:
AC Horsens: Ingen
AGF: Ingen

Bud på startopstillinger:
AC Horsens (4-4-2): Delac – Nymann, Kiilerich, Ludwig, Lumb – Prip, Hansson, Jacobsen, Frantsen – Brock-Madsen, Finnbogason

AGF (4-3-3): Grabara – Diks, Hausner, Juelsgård, Højer – Blume, Poulsen, Olsen – Links, Mortensen, Thorsteinsson

Profilen:
Træneren er væk, assistenten har taget over, og der er høj bølgegang i øjeblikket. I sådan en situation er det oplagt for anføreren at træde i karakter som samlende figur og leder, og i Horsens hviler det ansvar på Hallur Hansson.

Vidste du, at..:
AGF-kampen bliver faktisk ikke Mads Lyngs første i spidsen for Superliga-holdet i Horsens. I 2017 debuterede han, da Bo Henriksen måtte blive hjemme på grund af sygdom i den nærmeste familie. Dengang endte opgøret mod Hobro IK 1-1.

Dom:
AGF var i forvejen favoritter, men spørgsmålet er, om holdet er det i større eller mindre grad på grund af fyringen af Jonas Dal. Nogle gange skaber trænerskifter ny energi, andre gange giver det ikke noget.

Læs også:Analyse: Helt fair at fyre Jonas Dal, men her er Superligaens store fejl

Buddet herfra er dog, at AGF har kvalitet nok til at vinde uanset. Derfor ender kampen 2-0 til de hvidklædte gæster.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Fyret AC Horsens-træner inkriminerer ikke direktør

Læs også:Medie: Brøndby-assistent er favorit til cheftrænerjobbet i AC Horsens

Læs også:Dal smidt på porten: Her er fire bud på en ny AC Horsens-træner