Video : Tipsbladet
Superliga

Manden bag FCM's talentmaskine: Superliga giver robusthed før udlandet

FC Midtjyllands akademichef Flemming Broe er ikke i tvivl om, at det er en fordel at have en del Superliga-erfaring, inden man bliver solgt videre.

FC Midtjylland har siden 2004 produceret en række store talenter som blandt andet Joachim Andersen, Simon Kjær og Pione Sisto. Det er dog ikke alle, der har fulgt den samme vej videre til udlandet.

Dog er akademi-chef Flemming Broe ikke i tvivl om, hvilken vej der er den optimale. Det fortæller han om i et interview på klubbens hjemmeside.

- At være fire år på akademiet, spille 100 kampe på førsteholdet og dermed være klar til en større liga. På den måde får spilleren en robusthed, som man har brug for ude i Europa, siger han og fortsætter:

Læs også:- Overvejer FC Midtjylland-exit

- Men alle spillere er en individuel case i forhold til, hvornår de skal til udlandet. For os handler det om at danne grobund for fodboldmæssig og personlig udvikling, og det er vi lykkes rigtigt godt med gennem mange år efterhånden. Det er blandt andet mit job at sørge for, at vi bliver ved med det, lyder det fra Flemming Broe.

Endvidere kan han også se, at der er kommet en udvikling på akademiet, hvor det i første omgang var jyske spillere. Dernæst har det været fra hele Danmark, og nu kommer de fra flere forskellige lande. Dog har der også hele tiden været et vist antal af spillere fra Nigeria.

Det har også været med til at skabe resultater i ungdommens Champions League, mener Broe.

Læs også:FCM-boss afslører klubbens transfer-strategi: Vi er jo købmænd

- To kvartfinaler i Youth League i træk taler sit tydelige sprog. Det er i hvert fald et eksempel på et højt internationalt niveau. Vi har tidligere klaret os godt i andre internationale turneringer, rundt omkring i verden, men Youth League er bare en smule mere anerkendt, fortæller akademichefen, som også kan se otte U19-mesterskaber siden oprettelsen i 2004.

Idéen til det første akademi i Danmark af sin slags kom efter en inspirationstur til Nantes.

Læs også:De bedste U19-hold må vente: Nordisk mesterskab udsat på ubestemt tid

Læs også:Rapport roser FC Midtjylland til skyerne: Topper i Europa

Læs også:Glædelig jul: Så meget får FCM's Champions League-spillere i julebonus