Video : Tipsbladet
Superliga

Officielt: AC Horsens sælger midtbanespiller

AC Horsens tager permanent afsked med midtbanespiller.

Den 22-årige midtbanespiller Peter Therkildsen har siden september været udlejetet fra AC Horsens til FK Haugesund, og den blonde midtbanemand bliver i Norge.

AC Horsens oplyser, at FK Haugesund har udnyttet den købsoption, som indgik i lejeaftalen, og derfor skal Peter Therkildsen nu permanent tørne ud for den norske klub.

Midtbanespilleren har underskrevet en aftale frem til sommeren 2024 med FK Haugesund.

Læs også:Brøndby tæt på ny back: Bor allerede i området

- Da vi lavede lejeaftalen med Haugesund, var det blandt andet for at give Peter Therkildsen mulighed for at få spilletid og blive prioriteret i et miljø, hvor der var bedre udsigt til at gå ind i startopstillingen end i AC Horsens, og han har gjort det så godt, at de har udnyttet købsoptionen. Vi havde gladelig taget Peter tilbage til AC Horsens, men det er jo også glædeligt, at han har spillet så stærkt med mål og assists, at de har tilbudt ham en længerevarende aftale. Det bliver spændende for ham at fortsætte eventyret i Haugesund, og vi glæder os over, at vi igen har solgt en spiller til en udenlandsk klub, fortæller AC Horsens-sportschef Niels Erik Søndergård.

Midtbanespilleren har foreløbig noteret sig for otte kampe og to mål for Haugesund, og han er glad for at have indgået en lang kontrakt med klubben.

- Jeg har været glad for at være i AC Horsens, hvor jeg havde det rigtig godt privat og i klubben. Jeg havde et godt år og var klar til at få mere ud af det, men så kom trænerskiftet, hvor tingene ikke gik min vej, og det er det, der sker nogle gange i fodbold. Det var lidt specielt, for jeg synes ikke, at jeg spillede dårligt, så det var lidt af en mavepuster. Jonas Dal sagde ærligt, at hvis der kom noget, så var jeg velkommen til at prøve noget nyt, og der var heldigvis interesse fra Haugesund.

Læs også:Bliver Randers det 10. danske hold på udenlandske hænder?

- Det lød interessant, og de havde planer med mig, der lød spændende, og der var mulighed for at få en god oplevelse. Vi kunne se det an med en lejeperiode, og jeg har fået fodboldglæden tilbage. Jeg er startet inde og har spillet 90 minutter, og det var været fedt at være en del af holdet og planerne, så jeg er glad for at skrive en længerevarende kontrakt, lyder det fra Peter Therkildsen.

Peter Therkildsen kom til AC Horsens fra Næstved Boldklub i sommeren 2019.

Læs også:Junker: Bodø kan smadre alle i Skandinavien - pånær ét dansk hold

Læs også:Sådan sigter Brøndby: Carsten V. Jensen åbner op om klubbens strategi

Læs også:Overblik: Superligaens vintertransfers 2021