Video : Tipsbladet
Superliga

Åbner for andet end Parken: Pokalfinalen sendes i udbud

De tre kommende pokalfinaler skal ikke nødvendigvis spilles i Parken.

Den seneste pokalfinale blev spillet i Esbjerg, og også den kommende pokalfinale kan blive spillet et andet sted end i København.

Normalt bliver pokalfinalerne spillet i Parken, men Divisionsforeningen har nu valgt at sende årets finale i udbud, så andre altså kan byde på at være vært for dansk fodbolds enkeltstående største kamp.

Læs også:Sidste sæsons topscorer tilbage i OB: Der bliver brug for alle

Det primære kriterie for at få tildelt finalen er, at stadion har en kapacitet på minimum 15.000 tilskuere. Derudover tæller sikkerhed, økonomi og muligheden for folkefest også.

- Udover de nævnte kriterier er alle muligheder åbne. Det kan være tre forskellige stadioner de kommende tre finaler, men det kan også være samme sted tre år i træk. Det vigtigste er, at vi får et langsigtet samarbejde med de udvalgte stadioner, så vi kan forberede den bedste fest for klubbernes fans og fodbold Danmark. Derfor har vi prioriteret at udvide udbuddet til tre år fremfor bare et ad gangen, siger Claus Thomsen, direktør i Divisionsforeningen, i en pressemeddelelse.

Læs også:Guardiola hylder afdød klublegende efter pokalsejr

Det er dog ikke kun den kommende pokalfinale, men også de to efterfølgende - altså i 2022 og 2023, der sendes i udbud. Der skal bydes senest 8. februar, og senest 15. marts forventes det, at man finder årets vært for pokalfinalen.

Værten eller værterne til pokalfinalerne i 2022 og 2023 findes senest i slutningen af juni, lyder det i pressemeddelelsen.

Læs også:Manchester City slår United: Klar til pokalfinale mod Tottenham

Læs også:Spilforslag til SL: Formsvage hold mødes i Lyngby

Læs også:Dal Hende: Vigtigt når vi skal tage næste skridt som klub