Video : Tipsbladet
VM

Lavinen ruller: Endnu en klub vil have VM-boykot

Strømdsgodset bakker op om Tromsøs krav til det norske fodboldforbund om at boykotte VM. Yderligere tre klubber vil tage det op på bestyrelsesmøde.

Tidligere fredag meldte Tromsø IL klart ud: Klubben vil have det norske fodboldforbund til at boykotte VM. Nu bakker en af Tromsøs konkurrenter op.

Det er Strømsgodset, som ligeledes vil have det norske landshold til at blive væk, hvis det kvalificerer sig til VM.

- Vi støtter Tromsø i dette og opfordrer NFF (fodboldforbundet, red.) til at følge op, siger direktør Dag Lindseth Andersen i Strømsgodset til nyhedsbureauet NTB.

Derudover siger yderligere tre klubber til NTB, at de vil tage spørgsmålet om boykot op på deres bestyrelsesmøder i marts. Det gælder Rosenborg, Odd og Stabæk.

I Strømsgodset er danske Henrik Pedersen cheftræner, mens Mikkel Maigaard er anfører.

I spidsen for Tromsøs udmelding stod blandt andre den tidligere FC København-spiller Tom Høgli. Han er ansvarlig for samfund og bæredygtighed i Tromsø, og han står sammen med direktøren og en spillerrepræsentant som underskrivere på dagens udmelding. Klubben understreger dog, at den er udsendt på vegne af hele Tromsø Idrettslag.

- Vi kan ikke længere sidde og se på, at mennesker dør i fodboldens navn. Det er på tide at sætte hårdt mod hårdt. Fodbolden kan ikke styre alle nationers politik og indre anliggender. Men det, vi kan gøre, er at stille tydelige krav til fodboldturneringer, som vi selv arrangerer.

- Tromsø IL vil opfordre Norges Fotballforbund til at gå ind for en boykot af fodbold-VM 2022. Vi mener, at hvis Norge kvalificerer sig via den kommende kvalifikation, bør vi takke nej til at rejse til Qatar, skrev Tromsø på sin hjemmeside.

The Guardian afslørede i tirsdags nye og overraskende store dødstal i Qatar. Læs mere om dem her.

I kølvandet på tallene meldte Amnesty International Danmark, som rådgiver DBU, sig igen i debatten. Generelsekretæren sagde, at hun havde flyttet sig tættere på at anbefale boykot. Læs den historie her.