Video : Tipsbladet
Benelux

Tidl. FCK-bomber om Onuachu-situation: Nedslående

Den tidligere FC Midtjylland-angriber bomber mål ind på stribe for Genk, men han blev i første omgang ikke udtaget til det nigerianske landshold.

Han er suveræn topscorer i den belgiske liga, hvor det er blevet til 25 mål i 28 kampe, men Nigerias landstræner, Gernot Rohr, kunne slet ikke bruge Paul Onuachu.

Den tidligere FC Midtjylland-angriber blev således vraget til landsholdstruppen til at starte med, selv om han altså er i strålende form og ventes at blive solgt for et stort millionbeløb til sommer.

Men da der kom et afbud for nylig, blev Paul Onuachu efterudtaget - problemet er bare, ifølge tidligere nigeriansk angriber, at skaden allerede er sket.

Det er den tidligere FC København-angriber Peter Ijeh, der i 2005/2006-sæsonen spillede 16 Superliga-kampe for FC København, der på sin Facebook-side nu fortæller, at det er en problematisk situation omkring Paul Onuachu.

- Den sene indkaldelse af Paul Onuachu som først reserve, siden indkaldt til en plads i truppen, fordi en anden spiller valgte ikke melde fra, er simpelthen så psykologisk nedslående, skriver Peter Ijeh og forklarer:

- Jeg håber virkelig, at han kan præstere, men psykologisk er det demoraliserende at blive indkaldt på den måde.

I stedet for at se Onuachu som et problem i forhold til måden, han spiller, burde Nigeria - ifølge Ijeh - finde ud af, hvordan man får det bedste ud af en spiller, som har braget mål ind på stribe i denne sæson.

- Var han europæer, ville de hylde ham hver eneste dag og bygge et hold omkring ham, så han måske kan være i spil til Årets Spiller i Europa, skriver Ijeh.

Peter Ijeh, nu 43 år, stoppede i 2012 sin aktive karriere. Han er i dag træner i Sverige for klubben Vårgårda IK.

Du kan læse mere om det indledende fravalg af Onuachu her.