Video : Tipsbladet
Generelle

Pokal-optakt: SønderjyskE - FC Midtjylland

Kvalificerer de forsvarende pokalvindere sig til endnu en finale, eller går billetterne til FC Midtjylland?

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag 16.30
Spillested: Sydbank Park, Haderslev
Dommer: Jakob Kehlet
På TV: DR1
Hashtag: #sjefcm #sydbankpokalen

Holdnyt:
SønderjyskE:
Haderslev-klubben møder massiv modgang i øjeblikket, og søndag oplevede holdet et nyt lavpunkt, da en 2-0-føring mod bundproppen AC Horsens blev formøblet i anden halvleg. Til sidst kunne Horsens-spillerne fejre en 3-2-sejr.

Dermed er SønderjyskE ved at blive fedtet ind i nedrykningskampen i Superligaen, men i pokalturneringen har de forsvarende vindere leveret varen indtil videre, og det vil være en stor triumf, hvis holdet for anden sæson i træk kan kvalificere sig til finalen.

FC Midtjylland vandt den første semifinale i Herning med 1-0, og det efterlader SønderjyskE med et svært, men bestemt ikke umuligt udgangspunkt før returkampen. Og SønderjyskE-spillerne ved, at de kan slå FC Midtjylland - det har de gjort to gange i Superligaen i denne sæson.

Glen Riddersholm må undvære profilen Mads Albæk, der har pådraget sig en skade og er ude i de kommende kampe. Heller ikke Adama Guira er med.

FC Midtjylland:
Efter en periode med et par bump på vejen kører det hele igen på skinner for FC Midtjylland, der har etableret sig som mesterskabsfavoritter.

Ulvene har vundet fem af de seneste seks kampe i alle turneringer, og Brian Priskes mandskab har blot indkasseret et enkelt mål i de seks kampe - det scorede AGF's Patrick Mortensen i søndags i Superligaen.

1-0-sejren i den første semifinale gør FC Midtjylland til klare favoritter til at snuppe finalebilletterne, men holdet skal naturligvis være på vagt over for et SønderjyskE-mandskab, der er bedre, end de præsenterer sig i øjeblikket.

FC Midtjylland er karantænefri mod SønderjyskE, men Dion Cools og Daniel Høegh er på skadeslisten, mens Anders Dreyer og Paulinho får en pause. 

Karantæner:
SønderjyskE: Ingen
FC Midtjylland: Ingen

Bud på startopstillinger:
SønderjyskE (4-3-3): Flø - Simonsen, Gartenmann, Banggaard, Dal Hende - Vinderslev, Ekani, Frederiksen - Eskesen, Jacobsen, Wright

FC Midtjylland (4-2-3-1): Hansen - Sery Larsen, Sviatchenko, Scholz, Ailton - Onyeka, Cajuste - Isaksen, Evander, Mabil - Brumado

Profilen:
Lawrence Thomas er førstevalget mellem stængerne i SønderjyskE, men det er Nicolai Flø, der står pokalkampene, og han bliver dermed en nøglespiller for Haderslev-klubben i torsdagens semifinale. Flø skal levere en toppræstation, hvis SønderjyskE skal gøre sig forhåbninger om at nå finalen.

Vidste du, at..:
Det lykkedes en enkelt gang for Glen Riddersholm at kvalificere FC Midtjylland til pokalfinalen, da han var cheftræner i klubben. Det var i 2011, og ved den lejlighed tabte midtjyderne 2-3 til FC Nordsjælland. 

Dom:
Hvis SønderjyskE i den nuværende forfatning kan slå tilbage og vende 0-1 fra den første kamp til samlet sejr, må man bøje sig i støvet for Haderslev-klubben. Det forekommer bare usandsynligt, at et kriseramt SønderjyskE-mandkskab vil være i stand til at levere sådan en præstation mod et flyvende FCM-hold. 

FC Midtjylland vinder 2-0 og snupper den ene plads i pokalfinalen 13. maj. 

Tidligere indbyrdes kampe: