Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: OB - Lyngby Boldklub

Et ufatteligt vigtigt opgør for begge mandskaber, hvor der lige nu er fem point mellem Odense-klubben og Lyngby.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spilelsted: Nature Energi Park
Dommer: Jonas Hansen
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #oblbk #sldk

Holdnyt:
OB:
Fynboerne tabte med 2-3 i Aalborg senest, men da Lyngby ikke vandt, er man stadig fem point foran nedrykningsstregen. Balladen kan komme, hvis klubben taber til Lyngby, for så er der bare to point ned til netop Lyngby.

Det er altså et opgør, som Michael Hemmingsens tropper for alt i verden skal undgå at tabe, da man så i tilfælde af uafgjort bevarer afstanden på fem point til holdet under stregen.

OB har haft visse problemer på det seneste, og selv om Michael Hemmingsen fik lidt point til at åbne foråret med, har det været skidt på det seneste. Bare to point har fynboerne hentet i Kvalifikationsspillet, og det er en bekymrende ringe form.

Oliver Christensen er skadet og spillede ikke mod AaB, hvor reserven Sayouba Mandé reddede to straffespark. Ude er Kasper Larsen muligvis også - han har misset de seneste kampe. Mart Lieder har ikke været udtaget på det seneste og ligner en spiller, der til sommer rykker væk fra Odense. Mads Frøkjær-Jensen var sorteret fra.

Jeppe Tverskov vender tilbage fra karantæne - til gengæld er Jørgen Skjelvik ude med karantæne.

Både Thrandarson og Drachmann udgik med skader mod AaB, og de er ikke med denne gang.

Lyngby Boldklub:
De har været godt kørende, men onsdag mod SønderjyskE endte det med et nederlag på 0-1. Det gjorde det i høj grad, fordi Marcel Rømer trak et rødt i første halvleg.

Men Lyngby har stadig muligheder for at redde sig, men det kræver et godt resultat i Odense. Uafgjort er et must, og kan man vinde opgøret, er man helt med igen.

Marcel Rømer er i karantæne efter sit røde kort, og ude er også angriber Magnus Warming med karantæne.

Frederik Gytkjær var ikke med senest og er fortsat ude, mens han arbejder sig tilbage fra en langvarig skade. Ude er Adam Sørensen formentlig også, mens Brian Hamalainen er knæskadet. 

Rasmus Thellufsen var ikke med senest og er heller ikke med

Karantæner:
OB: Jørgen Skjelvik
Lyngby Boldklub: Magnus Warming og Marcel Rømer

Bud på startopstillinger:
OB (4-3-3): Mandé - Johnson Laursen, Juel Andersen, Tverskov, Lund - Okosun, Thomasen, Kløve - Sabbi, Kadrii, Jebali

Lyngby Boldklub (4-3-3): Mikkelsen - Fosgaard, Enghardt, Tshiembe, Crone - Kornvig, Hebo, "Greko" - Nielsen, Torp, Gammelby

Profilen:
Målmand Thomas Mikkelsen har en fortid i netop OB. Mens han er en profil i Lyngby og gør det godt, havde han svært ved at få spilletid hos fynboerne, som han forlod efter bare en enkelt sæson.

Vidste du, at…:
Kun i én sæson siden Superligaens indførelse har fynboerne ikke været med. OB rykkede i 1998 overraskende ud af Superligaen og måtte spille i 1. division sæsonen efter, men man kom op igen efter et enkelt år i den næstbedste række. Med på det hold, der rykkede ud i 1998, var i øvrigt nuværende manager Michael Hemmingsen.

Dom:
Det bliver lidt af en neglebider. Og når man kigger på de to hold, er det altså pil op for Lyngby. Godt nok tabte Lyngby senest, men spillet var godt - også efter man fik en mand udvist - og der er noget at bygge videre på. Omvendt tabte OB skuffende 2-3, og det nederlag kunne være blevet større, hvis ikke målmand Mandé havde reddet to straffespark.

Er OB'erne bange, eller vil de ud og angribe kampen? OB har også en del skader at slås med.

Lyngby bringer nedrykningsspøgelset med til Odense - 2-1 til Carit Falchs hold.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: