Video : Tipsbladet
Champions League

Toptræner langer ud efter ny CL-struktur

Chelseas manager er ikke vild med strukturændringen i Champions League.

Midt i al virvaret vedrørende den såkaldte Super League var der også store nyheder vedrørende Champions League.

Fra 2024 vil turneringens struktur nemlig ændres, så antallet af hold øges fra 32 til 36, mens gruppespillet erstattes af et ligasystem. Alle hold skal desuden minimum spille 10 kampe i stedet for de seks kampe, som alle hold nu er garanteret.

Læs mere om strukturen her.

Det har modtaget kritik fra Manchester City-stjernen Ilkay Gündogan, og nu langer Chelseas træner, Thomas Tuchel, også ud efter strukturændringen.

På et pressemøde mandag forud for Chelseas møde med Real Madrid i Champions Leagues semifinaler kritiserede tyskeren således, at der nu skal spilles endnu flere kampe. 

- Det er meget svært for mig overhovedet at være begejstret. Alle disse diskussioner om Super League fik os til at glemme, at vi snart har et nyt format af Champions League. Spurgte de nogen trænere om dette? Det tror jeg ikke. De spurgte ikke mig. Spurgte de nogen spillere om det? Det tror jeg heller ikke.

- Vi har så mange nye formater med Nations League og VM for klubhold, der snart kommer. Der er så mange nye ting, så mange flere kampe og flere hold til EM om sommeren. Flere, flere og flere kampe. Ikke mere kvalitet, bare flere kampe.

- De presser en til at spille flere kampe, og på samme tid har vi tre udskiftninger i Premier League og nationale turneringer. Jeg er slet ikke glad for disse turneringer. Men jeg har ikke været involveret, siger Thomas Tuchel ifølge The Guardian. 

Thomas Tuchels Chelsea spiller tirsdag aften mod Real Madrid i semifinalerne af Champions League. Den kamp spilles klokken 21.00.