Video : Tipsbladet
Premier League

Advarer City: Kan ende som United efter Ferguson

Preben Elkjær mener, at Pep Guardiolas betydning for Manchester City er til at få øje på.

Manchester City har med Pep Guardiola taget mange titler, og selvom Champions League-trofæet stadig mangler i pokalskabet, så han har gjort et godt stykke arbejde med Premier Leagues førerhold.

For den danske landsholdslegende Preben Elkjær er der ingen tvivl om, at den catalanske City-manager er en stor del af årsagen for deres succes. Det fortæller han på TV3+ i optakten til kampen mellem City og PSG.

- Han har et meget tydeligt aftryk. Alle kan se, at det er hans fodboldhold, og det er det, vi allesammen godt kan lide. De spiller offensivt fodbold, og ikke alene vinder de, de gør det også på en utrolig flot måde. Så længe han er der, så vil jeg tro, at de bliver ved med at - ikke vinde hele tiden - men vinde det, de skal, fastslår eksperten.

Hos Citys lokalrivaler fra Manchester United oplevede de også at have en stor træner i front for klubben i form af Ferguson, hvorefter man ikke har vundet et mesterskab siden han forlod klubben. Her mener Elkjær også, at det kan blive virkeligheden for City, som har en aftale med Guardiola frem til 2023.

- Faren er jo altid, når man på et tidspunkt skifter. Vi så det i Manchester United da Alex Ferguson stoppede. Altså, hvis man ikke rammer helt rigtigt med dén nye træner, som skal overtage som manager, så kan det gå grueligt galt. For dem er det jo fantastisk, at de har ham til 2023, siger Elkjær.

Pep Guardiola har i løbet af sin trænerkarriere været forbi både Barcelona og Bayern München, inden han tog turen til Manchester City i 2016.

Hos Manchester City er man desuden også meget gode til at bruge mange penge. Se mere om det her.