Video : Tipsbladet
EM

Svarer DF'er igen: Man kan ønske sig alt muligt

Dansk Folkeparti vil have DBU til at lægge sig i selen og sørge for, at der kan komme 25.000 i Parken på lørdag. DBU forsikrer, at forbundet gør, hvad det kan.

Der var klar besked fra Dansk Folkeparti til DBU tidligere på dagen: Bare kom i gang og sørg for, at der kan komme 25.000 tilskuere i Parken. Nu giver forbundets administrerende direktør i svar på tiltale over for B.T.

Jakob Jensen, som direktøren hedder, forsikrer om, at DBU-folkene gør alt, hvad de kan for at få 9.000 ekstra tilskuere ind til Danmarks EM-kampe. Men med to dages varsel kan det ikke lade sig gøre allerede i den første kamp mod Finland.

- Jeg kan berolige Kristian Thulesen Dahl med, at vi allerede lægger os i selen og står på hovedet. Man kan ønske sig alt muligt i verden, men det er jo ikke ensbetydende med, at det bare sker, siger Jensen til B.T.

- Hvad skulle være mit motiv for ikke at få flere tilskuere ind? Jeg har ikke noget større ønske end fulde huse. Vi knokler døgnet rundt, og vi gør alt, hvad vi kan. Men det kan altså ikke lade sig gøre at nå at få flere end 9.000 ekstra ind til på lørdag, når man tænker på de mange andre krav, vi også skal leve op til.

DBU og UEFA har "kun" planlagt med 15.900 tilskuere i Parken, men natten til torsdag blev et flertal i Folketinget enig om en aftale om yderligere genåbning af samfundet. Den omfattede blandt andet, at der kunne komme 25.000 tilskuere til EM-kampene.

DBU var dog hurtige til at slå fast, at det ikke kunne lade sig gøre allerede til på lørdag. Der er dog stadig håb om, at der kan komme 25.000 ind til kampene mod Belgien og Rusland den 17. og 21. juni.

Fra foreningen Danske Fodbold Fans er beskeden da også klar: DBU og UEFA er ikke skurene i det her.