Video : Tipsbladet
La Liga

Barca-stjerne slagter klubben: Suarez-salg en joke

Barcelona var ikke rigtig kloge, da de besluttede at skippe Luis Suarez til deres direkte rivaler sidste sommer.

Det mener i hvert fald den spanske venstreback Jordi Alba.

Luis Suarez skiftede til Atletico Madrid for bare 6 millioner euro efter seks år på Camp Nou. Seks sæsoner fyldt med trofæer og mesterskaber, som han nu har taget med sig til hovedstadsklubben, der netop vandt det spanske mesterskab.

Den uruguayanske angriber blev vurderet til at være i overskud i katalonien på grund af sin alder, men den 34-årige viste i den forgangne sæson, at han stadig ved, hvor målet står.

Det får Jordi Alba til åbent at udtrykke sin mening om FC Barcelonas afsked med Suarez.

- Det var en joke. Han har givet meget til Barcelona, og de gav ham praktisk talt væk for ingenting og så endda til en rival i Atletico. Og hør her, de vandt mesterskabet med ham. Hvis vi lige glemmer, at vi er venner,, hvor finder du så en angriber som ham henne?, spørger han i et interview med Cardena Ser og uddyber:

- De er svære at finde. Ja, der er gode spillere, men det Luis gav os...

Jordi Alba er ikke overrasket over, at det er gået Luis Suarez godt i denne sæson, efter han blev hældt ud med badevandet i Barcelona.

- Han vandt ligaen og lukkede munden på mange. hans sidste år var ikke nemt, og han fik muligheden for at lukke munden på nogle. Jeg kan fortæller jer, at atmosfæren (i Barcelona, red.) omkring Luis var særlig. Han er en god fyr, der arbejder hårdt, og tallene taler deres eget sprog. 

- Han er den tredjemest scorende i Barcas historie.

FC Barcelona hentede Luis Suarez tilbage i 2014, og han blev hurtig kult blandt supporterne for sin dynamiske spillestil og dødbringende afslutninger.

I alt blev det til 195 mål og 113 assist i 283 kampe for klubben, og han var med til at vinde 13 trofærer inklusiv fire La Liga-titler og en enkelt Champions League.

I denne sæson blev det til 21 scoringer i 32 kampe for Atletico Madrid, hvilket rakte til en fjerdeplads på topscorerlisten i La Liga.