Video : Tipsbladet
EM

- Man tænker virkelig, “Hvad laver vi?"

Toby Alderweireld fra det belgiske landshold blev yderst påvirket af Christian Eriksens kollaps lørdag aften.

Det sendte ikke kun chokbølger igennem fodbold-Danmark, da Christian Eriksen kollapsede på banen i EM-opgøret mellem det danske og det finske landshold lørdag aften. Også i den belgiske landsholdslejr begyndte man at overveje, om man skulle spille kampen mod Rusland lørdag aften.

Det fortæller Christian Eriksens tidligere Tottenham-holdkammerat Toby Alderweireld, der er belgisk landsholdsspiller, ifølge NOS.

- Der er en af dine venner, der ligger banen, siger Toby Alderweireld til NOS og fortsætter:

- Og han er ikke den første. Man har set Daley Blind. Man har også set Abdelhak Nouri - ham kendte jeg ikke personligt, men Daley gjorde. Og nu Christian. Så tænker man virkelig, “Hvad laver vi? Skal vi spille, mens en af mine venner er der på banen?” Det er meget underligt. Heldigvis fik vi gode nyheder hurtigt, og vi var i stand til at skifte gear.

Af de to tilfælde, Toby Alderweireld henviser til, vedrørende Daley Blind og Abdelhak Nouri fik især sidstnævntes alvorlige konsekvenser. I 2017 kollapsede Abdelhak Nouri således som blot 20-årig i en kamp, og han lå længe i koma efter episoden og er fortsat påvirket.

Også Daley Blind har tidligere haft hjerteproblemer og kollapsede i en træningskamp sidste sommer, men vendte hurtigt tilbage på banen.

Belgien endte som bekendt med at spille kampen mod Rusland lørdag aften, og de vandt 3-0. I næste spillerunde skal de møde Danmark i Parken, og den kamp sparkes i gang torsdag aften klokken 18.00.