Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: FC Nordsjælland - AGF

AGF skal forsøge at rejse sig ovenpå midtugens skuffelse på Right to Dream Park, hvor de før har haft det svært mod FC Nordsjælland.

Kampfakta
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Right to Dream Park, Farum
Dommer: Aydin Uslu
På TV: TV3Sport
Hashtag: #fcnagf #sldk

Holdnyt
FC Nordsjælland

Et nederlag til oprykkerne fra Viborg FF på hjemmebanen var nok ikke den sæsonstart, de havde håbet på i FC Nordsjælland.

I kampen fik FC Nordsjælland ellers introduceret en del af holdets “nye” spillere - spillere, der vel at mærke er kommet fra klubbens eget system. De har ikke købt en eneste spiller denne sommer. 

Der var startpladser til spillere som Oliver Antman og Simon Adingra i offensiven, mens Lasso Coulibaly og Leo Walta kom ind fra bænken til deres debut. De spillere skal være med til at udfylde hullerne, der er efterladt efter blandt andre Kamaldeen Sulemana og Victor Jensens exit.

Der var samtidig godt nyt på skadesfronten, hvor Mohammed Diomande og Kian Hansen var klar igen og startede inde.

Til gengæld var Jacob Steen Christensen, Ibrahim Sadiq, Jonathan Amon og Tochi Chukwuani fraværende, lige som Maxwell Woledzi var ude med karantæne. Woledzi er tilbage mod AGF, og det samme er Jacob Steen Christensen.

AGF
Der var flere ting, David Nielsen kunne glæde sig over efter århusianernes premierekamp mod Brøndby IF. Men lige så mange ting kan han få panderynker over efter midtugekampen mod Larne FC.

Efter en pinligt ringe præstation tabte AGF således 1-2 til Larne FC, hvor århusianernes eneste mål sågar kom via et klodset selvmål af nordirerne.

I den kamp var der ellers adskillige normale startere med. Spørgsmålet er, om den skuffende præstation og det travle kampprogram vil få David Nielsen til at skifte ud på diverse pladser søndagens kamp mod FC Nordsjælland.

AGF skal sandsynligvis skifte ud på minimum en plads.

På venstre kant imponerede Jon Dagur Thorsteinsson ellers med et flot mål mod Brøndby IF, men han udgik med en skade mod Larne FC. Det kan give plads til Søren Tengstedt eller Albert Grønbæk på kanten. Milan Jevtovic bliver det i hvert fald ikke. Serberen er slet ikke med i truppen til opgøret.

Karantæne
FC Nordsjælland: Ingen
AGF: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Nordsjælland (3-4-3): Vindahl - Døhr Thychosen, Hansen, Nagalo - Villadsen, Kofod Andersen, Diomande, Frese - Adingra, Antman, Schjelderup

AGF (4-3-3) Hansen - Munksgaard, Hausner, Bisseck, Lund - Olsen, Poulsen, Grønbæk - Links, Kurminowski, Tengstedt

Profilen:
Han fik en del spilletid i slutningen af sidste sæson, men Oliver Antman kan sandsynligvis godt få sit gennembrud i FC Nordsjælland i denne sæson. Den finske angriber scorede et hav af mål i træningskampene og kom også på tavlen i nederlag til Viborg FF.

Vidste du, at…
FC Nordsjælland var et af de hold, der gav AGF størst problemer i Superligaen i sidste sæson. Klubben fra Farum besejrede århusianerne tre gange i løbet af sæsonen - heriblandt to gange på Right to Dream Park. Kun FC Midtjylland, FC København og Brøndby IF formåede også at slå David Nielsens mandskab i ligaregi i sidste sæson.

Dom:
FC Nordsjælland havde som bekendt taget på AGF på Right to Dream Park i sidste sæson, og med kun få dages hvile siden skuffelsen mod Larne FC i Conference League-kvalifikationen, kommer der måske nogle halvtrætte ben på banen for AGF søndag.

Det gør, at vi tror på, at FC Nordsjælland får deres første point i denne sæson. Det slutter 1-1 i Farum.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: