Video : Tipsbladet
Superliga

Dansk klub overvejer sanktion mod problembarn

SønderjyskE sender formelt Haji Wright til Antalyaspor i dag, selv om han for længst er rejst af sted. Klubben får nu juridisk rådgivning om, hvordan den eventuelt kan sanktionere spilleren.

Senere på dagen falder Haji Wrights skifte fra SønderjyskE til Antalyaspor formentlig på plads. Men sagen er ikke nødvendigvis lukket af den grund. Den danske klub undersøger, om den kan sanktionere sin flygtede topscorer.

Wright har i mere end en uge været i Tyrkiet, selv om han ikke har fået lov af SønderjyskE til at rejse af sted. Amerikaneren har trænet og endda spillet en testkamp for Antalyaspor uden tilladelse fra det, der stadig er hans arbejdsgiver.

- Vi har overhovedet ikke aftalt de ting. Beslutningen er taget af spilleren, agenten og klubben. Vi har ikke sagt: "Det gør I bare." Vi har set det, men vi kan ikke tvinge folk til at blive et bestemt sted. Vi kan anbefale det og sige, hvad de kontraktmæssige ting er, siger Jonas Lygaard, SønderjyskE's nye direktør, til tipsbladet.dk.

Han slår endnu en gang fast, at Superliga-klubben ikke kommer til at melde aftalen med Antalyaspor ud, før den er faldet på plads. Det forventer han dog, at den gør meget snart.

- Jeg regner med, at inden for de næste par timer har vi en afslutning på det. Det bliver i dag. Det er jeg helt sikker på, siger han.

JydskeVestkysten skrev tirsdag, at skiftet trækker ud, fordi SønderjyskE vil "være sikker på, at den tyrkiske klub lever op til den økonomiske aftale, inden Wrights spillercertifikat bliver overdraget." 

- Jeg vil ikke gå ind i detaljer. Der er noget formalia omkring kontrakten, som vi skulle være helt sikker på at have på plads, og at de ting, der bliver aftalt, bliver eksekveret, og at de (Antalyaspor, red.) opfylder alle vores krav, siger Lygaard.

Tirsdag sagde en advokat til tipsbladet.dk, at Haji Wright formentlig har misligholdt sin kontrakt, og at SønderjyskE dermed vil kunne tage forskellige ansættelsesretslige skridt mod spilleren. Ifølge Jonas Lygaard bliver der set på den slags.

- Vi har selvfølgelig juridisk bistand om alle de ting, der har at gøre med kontrakter, og hvordan vi håndterer de ting. I Danmark har vi visse rettigheder omkring lønninger og ansættelseskontrakter, som måske viger fra, hvordan kontrakter ser ud i andre lande. Så hvad man kan gøre i forhold til dansk lov er måske ikke det samme i forhold som engelsk, tyrkisk eller amerikansk, siger direktøren.

- Der er ingen tvivl om, at vi sætter en streg i sandet og gør de ting, vi kan gøre, inden for lovgivningen.

Hvad kunne det være?

- Vi kigger på, hvad vi kan gøre. Hvis en spiller ikke stiller op og ikke er syg men bliver væk fra sit arbejde… Hvis du gør det, vil din chef nok vurdere, hvor længe han vil se på det og betale din løn, siger Lygaard og antyder, at der måske kommer nyt på den front, når SønderjyskE efter planen melder Wrights skifte ud senere på dagen.

Haji Wright skifter i første omgang på en lejeaftale, men med en købsoption og allerede aftalt kontrakt til 2025. Med konflikten med SønderjyskE in mente er der ikke lagt op til, at amerikaneren skal tilbage til Haderslev.

På sin vis kunne Jonas Lygaard og co. trække på skuldrene over hans adfærd i den forventning, at de ikke skal have med ham at gøre igen. Men ifølge direktøren handler det også om at stå fast på de værdier, som Wright og hans agent ifølge Lygaard har forbrudt sig mod.

- Det er en rigtig væsentlig del. Én ting er, hvordan man behandler klubben, fansene og sponsorerne, når man opfører sig på den måde. Noget andet er, hvordan man behandler sine holdkammerater. Det er måske det mindst acceptable. Vi skal have folk, der har lyst til at være her og være en del af projektet. Det er det vigtigste for os, siger han.

Jonas Lygaard har allerede slået fast, at SønderjyskE og søsterklubberne i Italien og Portugal ikke har megen lyst til at handle med Haji Wrights agent fremover.