Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Viborg FF - OB

Der venter et opgør mellem to hold, der ligger midt i rækken - ikke langt fra top seks, men heller ikke langt fra bunden.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Energi Viborg Arena
Dommer: Jakob Kehlet
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #vffob #sldk

Holdnyt:
Viborg FF
Lars Friis' oprykkermandskab ligger aktuelt nummer otte i Superligaen, men kigger man lidt nærmere på tabellen, kan man se, at der blot er et enkelt point ned til SønderjyskE, der er nummer 11, og at Silkeborg på sjettepladsen blot er to point foran. Det er med andre ord tæt i bunden og omkring midterfeltet i Superligaen. 

Viborg fik senest 1-1 ude mod Vejle i en kamp, begge hold have godt med muligheder i. Det var dog ikke alt, der fungerede for VFF, og derfor var der også utilfredshed med spillet efterfølgende fra cheftræneren.

Viborgs har ni point i ni kampe, og det er et enkelt færre end modstanderen fra OB. Til opgøret mod fynboerne er man uden den vigtige stopper Lars Kramer, der har raget en gang karantæne til sig efter for mange gule kort.

Younes Bakiz, Christian Wagner, Mads Frederiksen og Mads Søndergaard var ikke i truppen mod Vejle Boldklub. Bakiz er tilbage i truppen, mens både Frederiksen og Søndergaard sidder ude med skader ligesom også Daniel Anyembe gør det. 

Christian Wagner er ikke med i søndagens trup.

OB
Fynboerne kommer til opgøret med en succesoplevelse, da man har vundet to af de seneste tre kampe. Først blev det til en mandagssejr over SønderjyskE, inden man i seneste weekend tabte 0-2 mod til AaB i Superligaen.

I pokalturneringen i midtugen vandt Andreas Alms tropper med 3-0 ude over 1. divisions tophold, FC Helsingør, og dermed kommer man altså i form til opgøret.

OB ligger med 10 point på syvendepladsen, og der er bare et enkelt point op til det forjættede top seks-land - placeringen som nummer seks sidder Silkeborg på inden runden. 

Klubben har omvendt bare to point ned til SønderjyskE, der ligger nummer 11, så det er vigtigt at få skrabet point sammen, så man holder afstanden til holdene under sig samt holder sig til i forhold til top seks.

Hverken Alexander Juel Andersen eller Ryan Johnson Laursen var med i kamptruppen til opgøret mod Helsingør - heller ikke Issam Jebali og Moses Opondo var med. Søndag er Juel Andersen tilbage i truppen, mens at resten sidder over. Johnson Laursen og Jebali har dermed misset flere kampe i streg med skader.

Karantæne:
Viborg FF: Lars Kramer
OB: Ingen

Bud på startopstillinger:
Viborg FF
(4-3-3): Lund - Putros, Lauritsen, van der Kaap, Sørensen - Bonde, Grønning, Lonwijk - Bech, Grønning, Grot

OB (4-2-3-1): Bernat - Østrøm, Larsen, Tverskov, Skjelvik - Thrandarson, Thomasen - Sabbi, Frøkjær-Jensen, Kløve - Kadrii

Profilen:
Christian Sørensen startede sin professionelle karriere på Fyn, hvor han spillede for Odense-klubben OB. Siden gik turen til blandt andet Silkeborg, men det er først i Viborg, at han har fået sit store gennembrud som Superliga-spiller. I OB blev det blot til 14 kampe i dansk fodbolds bedste række, men hold øje med Christian Sørensen og det giftige venstre ben, der ofte er ophav til Viborg-muligheder.

Vidste du, at…
Statistikken taler bestemt ikke for, at Viborg skal have meget ud af opgøret. Af de seneste 11 Superliga-kampe har OB vundet de syv, mens fire er endt uafgjort. De to hold har mødt hinanden i alt 43 gange i Superliga-regi - bare syv gange har Viborg vundet. Og bare to af de sejre er kommet på banen i Viborg.

Dom:
Det tegner til at blive en lige kamp mellem to hold, der ligger side om side i Superligaen. Og opgøret er da også vigtigt. For det handler om at holde sig til i tabellen omkring top seks, mens der omvendt ikke er langt til de frygtede nederste placeringer.

Vi regner med, at det derfor bliver både intenst og spændende, når OB gæster oprykkerne. Vi tror dog, at fynboerne kommer fra kampen med tre pinde. 2-0 til OB.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: