Video : Tipsbladet
Bundesliga

Uvaccinerede BL-spillere skal selv betale for test

Bundesliga-klubben Hertha Berlin sætter hårdt ind over for de spillere, som ikke vil lade sig vaccinere. De må selv have tusindvis af kroner op ad lommen for at betale for tests.

Spiller man for Hertha Berlin, og vil man ikke vaccineres mod coronavirus, må man til lommerne. Og det kan hurtigt blive en dyr affære.

Ifølge Bild forlanger klubben, at uvaccinerede spillere selv må betale for de ugentlige coronatests. Indtil for nylig betalte klubben for, at spillere og trænere kunne blive testet.

Avisen skriver, at hver enkelt test koster 70 euro, og at ligaen foreskriver mindst to tests om ugen. Hertha lader dog ifølge Bild de uvaccinerede teste seks gange hver uge.

Det vil sige, at spillerne kommer op til mindst 24 tests om måneden. Til en stykpris på 70 euro bliver det over 1.600 euro hver måned. Det svarer til lige knap 12.000 kroner.

Det er til gengæld kun et fåtal af spillere og trænere, der må hoste op med de penge. Ifølge sportsdirektør Fredi Bobic er langt de fleste vaccineret.

- Vi har en vaccinationsandel på over 90 procent. Og det er uden nogen form for tvang, men gennem overbevisning, siger han til Bild.

Der er en enkelt dansker i Hertha-truppen: Oliver Christensen. Den tidligere OB-målmand kom til klubben i sommer, men har endnu sin debut for førsteholdet til gode. Han står i skyggen af Alexander Schwolow.

Alligevel mener han, at han har overrasket positivt.