Video : Tipsbladet
Generelle

Optakt: Randers FC - CFR Cluj

Randers er pisket til sejr mod de rumænske mestre torsdag aften.

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 21.00
Spillested: Cepheus Park, Randers
Dommer: Donald Robertson, Skotland
På TV: TV2 Sport

Holdnyt:
Randers FC:
Kronjyderne har gang i en fremragende sæson, og Thomas Thomasberg kan efterhånden se sit mandskab for alvor etablere sig i toppen af Superligaen efter søndagens 4-1-sejr over Vejle. 

Den sejr betyder, at Randers fortsat er nummer fire i Superligaen, men holdet har blot to point op til FC København på andenpladsen, og det er bare overordnet set imponerende, hvad Randers har leveret i denne sæson. 

En anden god nyhed blev præsenteret i søndags, hvor klubben offentliggjorde, at man har købt Stephen Odey fri hos Genk. Dermed viser klubben nu også, at man har større økonomiske muskler end hidtil, og at man har bevæget sig op på en højere hylde. Det var dog ikke Odey, men derimod angrebsmakkeren Alhaji Kamara, som stjal rampelyset i søndags med sine to scoringer i kampen. 

Sejre har Randers endnu ikke hentet i Conference League-gruppespillet, hvor man har spillet samtlige af sine fire kampe uafgjort. Senest blev det til 2-2 mod Jablonec, hvor man skuffende smed en 2-0-føring i slutningen af opgøret. Derfor er Randers også pisket til sejr, hvis man vil gøre sig intentioner om at gå videre til forårets playoff-kampe. 

Randers må undvære Stephen Odey, som har karantæne efter sin udvisning mod Jablonec. Derudover er Nicolai Brock-Madsen, Joel Kabongo og Simon Graves skadet. Marvin Egho er med, efter han sad over i weekenden.

Det samme er både Tosin Kehinde og Vito Hammershøy-Mistrati, der ellers sad ude mod Vejle efter to positive coronatests. 

CFR Cluj:
Det har været op og ned for det rumændske mandskab i denne sæson. Den hjemlige liga fører man suverænt med hele otte point ned til nummer to, men den videre deltagelse i Europa hænger i en tynd tråd, og det kan ikke være tilfredsstillende for klubben. 

Kun et enkelt point har Cluj samlet sammen, og det var hjemmekampen mod netop Randers, hvor man sagtens kunne have tabt. Det gjorde man ikke, men der skal andre boller på suppen for at tage fra Cepheus Park og et topmotiveret Randers-hold med en sejr. 

Cluj kommer dog ind til kampen med selvtilliden i orden efter en sikker 2-0 sejr over U Craiova 1948 i lørdags, og spillermaterialet er til mere end det, de indtil nu har leveret i gruppespillet. 

Cluj er ikke ramt af skader til opgøret, og derfor råder manager Dan Petrescu over en spilleklar trup. 

Karantæne:
Randers FC: Stephen Odey
CFR Cluj: Ingen

Bud på startopstillinger:
Randers FC (4-4-2): Carlgren - Kallesøe, Piesinger, Marxen, Kopplin - Kehinde, Johnsen, Lauenborg, Tibbling - Hammershøy-Mistrati, Kamara

CFR Cluj (4-3-3): Hindrich - Manea, Burca, Bouhenna, Camora - Bordeianu, Boateng, Deac - Omrani, Debeljuh, Paun

Profilen:
35-årige Ciprian Deac er så sandelig en spiller, som Randers skal have stor respekt for. For det første er han særdeles formstærk og har både scoret og assisteret i Clujs to seneste ligakampe. Derudover er han Clujs mest rutinerede spiller i UEFA-turneringer, hvor han mod Randers spiller sin kamp nummer 66. Deac var også med i 2009, da Cluj vandt 2-0 over FC København. Derudover scorede han for Rumænien, som spillede 1-1 med Danmark tilbage i VM-kvalifikationen i 2017.

Vidste du, at..:
Randers er kongerne af at spille uafgjort i europæisk sammenhæng i denne sæson, og faktisk er de danske pokalvindere de eneste i turneringen, som har spillet samtlige af sine gruppekampe uafgjorte. Intet andet hold har spillet uafgjort mere end to gange.

Dom:
Der er dømt herrefight torsdag aften, for det eneste, der tæller for begge hold, er en sejr. Derfor må vi forvente en tæt affære, hvor frygten for fejl kommer til at overskygge modet til at vinde. 

Randers viste dog en god figur i det omvendte opgør, hvor man i store perioder dominerede kampen. Det kommer man til dels også til i denne omgang, og derfor ender det danske mandskab med at vinde snert 2-1. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: