Dzeko sender Inter tæt på avancement i CL

Med to mål i anden halvleg afgjorde Edin Dzeko kampen for Inter, som vandt 2-0 over Shakhtar Donetsk.

Efter en skidt start på dette års Champions League-gruppespil har Inter fået vendt det.

Inter snuppede sin tredje sejr i træk i gruppe D, da holdet vandt 2-0 hjemme over ukrainske Shakhtar Donetsk.

Dermed er en bundplacering ændret til en topplacering med ti point efter fem kampe.

Senere onsdag kan Real Madrid med en sejr over Sheriff Tiraspol sende sig selv og Inter videre til ottendedelsfinalerne.

Shakhtar Donetsk har udspillet sin rolle i Europa, da ukrainerne er sikre på at slutte på sidstepladsen i gruppen med blot et point.

Inter lod Shakhtar Donetsk have bolden mest, men italienerne kom alligevel frem til de fleste chancer i en målløs første halvleg.

Især Inter-angriberne Lautaro Martínez og Edin Dzeko brændte flere store tilbud i de første 45 minutter.

Ukrainerne, som stillede op med hele syv brasilianere i startopstillingen, ville gerne spille bolden op helt nede fra de bageste rækker.

Det er et varemærke under den italienske træner Roberto De Zerbi, men det var ved at give bagslag flere gange.

I anden halvleg levede Inter op til favoritværdigheden, og det blev Dzeko, som stod for de forløsende scoringer.

Efter en times spil kom den 35-årige bosnier ilende og hamrede en løs bold sikkert i nettet fra kanten af feltet.

Fem minutter senere headede Dzeko 2-0-målet i nettet fra tæt hold efter oplæg fra Ivan Perisic.

Shakhtar Donetsk havde flere chancer for at få reduceret, men tættest på kom Dodo, da han bankede bolden på indersiden af stolpen.

Der blev spillet en kamp mere tidligt onsdag aften, og her startede Mohamed Daramy inde for Ajax for første gang i Champions League.

Ajax, der allerede er videre til ottendedelsfinalerne, var på besøg hos tyrkiske Besiktas.

Det blev dog ikke den store succes for den tidligere FC København-spiller, som indledte med at skyde et godt stykke over mål, efter at Dusan Tadic havde lagt bolden af til ham.

Mod slutningen af halvlegen blev det endnu værre for Daramy, som afsluttede langt ved siden af mål, inden han rundede de første 45 minutter af med en fæl helkikser på endnu en stor chance.

Daramy blev skiftet ud i pausen, og afløseren, Sébastien Haller, scorede to mål i anden halvleg og sørgede dermed for en 2-1-sejr ude over Besiktas.

Haller nåede dermed op på ni mål i de første fem Champions League-kampe.