Video : Tipsbladet
Superliga

Hjulmands Uhre-gave: Åbner op for England-skifte

Ender Mikael Uhre med et skifte til England, så kan han passende sende en æske chokolade til den danske landstræner som tak.

Spekulationerne om Mikael Uhres fremtid er mange, og angriberen, hvis kontrakt udløber om godt og vel et år, kan forlade Brøndby til januar. En fremtidig destination kan meget vel være England, hvor muligheden for at spille engelsk fodbold kan lokke. Indtil for nylig var dette dog ikke muligt, men her kan Uhre takke den danske landstræner, Kasper Hjulmand. 

Det skriver Ekstra Bladet.

For siden Brexit har det været vanskeligt for udenlandske spillere at få tilladelse til at spille i England. Den tilladelse skal klubben have fra det engelske fodboldforbund FA, og den kaldes for en Governing Body Endorsement. Det er dog svært at få sådan en.

Ifølge Ekstra Bladet skal man som spiller optjene 15 point i et særligt pointsystem for at få denne tilladelse. Den grænse passerede Uhre dog, da han blev indskiftet i den seneste landskamp mod Skotland tilbage i november. Før det havde han 14 point, som han havde tilegnet sig via blandt andet præstationer i Superligaen og i Europa. Landskampen gav ham dog yderligere otte point, da Danmark befinder sig højt på verdensranglisten, hvorfor han nu kan skifte til engelsk fodbold uden problemer. 

Det samme er tilfældet med eksempelvis Jonas Wind, Erik Sviatchenko og Jens-Lys Cajuste, der har det til fælles, at de alle har været rygtet til et skifte til engelsk fodbold.

Anderledes forholder det sig for Pep Biel, der med sine nuværende seks point ikke er i nærheden af at kunne opnå tilladelsen.