Video : Tipsbladet
Superliga

FCK-fremtid udsat af teknisk årsag: Det mangler de

Parken Sport & Entertainment er godt i gang med at lave en ny selskabsstruktur, men fodboldholdet må vente.

Tilbage i slutningen af september meldte selskabet bag FC København, Parken Sport & Entertainment, ud, at man ville undersøge mulighederne for at etablere en ny selskabsstruktur af hele Parken.

I en selskabsmeddelse fra Parken bliver det fortalt, at man i første omgang får gjort det med både Lalandia og selve stadion plus og kontortårnerne, som bliver til hvert sit datterselskab under Parken.

De forskellige Lalandia'er i Billund og Rødby samt det kommende i Søndervig bliver til hvert deres A/S, ligesom der også bliver skabt til Lalandia Drift A/S. Dernæst bliver stadion og kontortårne til 'PSE Ejendomme A/S'.

Men det er endnu ikke tid til at fodboldklubben kommer til at stå som et datterselskab, oplyses det i meddelelsen.

- Den i selskabsmeddelelse 16/2021 omtalte udskillelse af fodboldaktiviteterne i F.C. København til et selvstændigt datterselskab er af tekniske årsager udskudt og forventes tidligst gennemført med virkning pr. 1. januar 2023, lyder det.

Det bliver ikke uddybet, hvad de tekniske årsager skulle være, men ifølge FCK-fanmediet Copenhagen Sundays, som følger klubben særdeles tæt, så drejer det sig om, at man skal have indhentet såkaldte 'sportslige tilladelser til licenser og europæiske point' og lignende, som altså skulle være så vanskelige at få, at planerne er udskudt mindst ét år for FCK.

Dette kommer i en tid, hvor rivalerne fra FC Midtjylland har foden på speederen. Læs mere om, hvorfor FCK skal være klar til at matche midtjydernes satsning her.