Video : Tipsbladet
Champions League

Optakt: Liverpool - Porto

Liverpool er den største forhåndsfavorit i Champions League-kvartfinalerne, og det er langt fra utænkeligt, at englænderne dræber spændingen med en komfortabel sejr hjemme på Anfield tirsdag aften.

Kampfakta:
Tidspunkt: Tirsdag klokken 21.00
Spillested: Anfield
Dommer: Mateu Lahoz
På TV: TV3 Sport

Holdnyt:
Liverpool
Jürgen Klopp må have draget et lettelsens suk, da det stod klart, at Liverpool havde trukket Porto i kvartfinalen. Den engelske klub er nu storfavorit til at gå videre til semifinalen.

Liverpool og Porto mødtes således i 1/8-finalen i sidste sæson, og her vandt Klopps tropper en knusende 5-0-sejr på udebane i det første opgør, inden man spillede 0-0 på Anfield. 

Liverpool går desuden ind til Porto-kampen med selvtillid, inden man i fredags undgik at dumme sig mod Southampton, idet det til sidst lykkedes at hente en 3-1-sejr. Mohamed Salah scorede det vigtige 2-1-mål med ti minutter igen, inden Jordan Henderson lukkede og slukkede. Dermed er Liverpool tilbage på førstepladsen i Premier League-tabellen. Merseyside-klubben har to point ned til Manchester City, som dog har en kamp i hånden.

Liverpools primære problem er, at klubben er hårdt presset på kampprogrammet i denne sæson. Der har været spekuleret i, at Liverpool måske ville nedprioritere Champions League i denne sæson, hvor man er så snublende tæt på et længe ventet mesterskab, men den flotte 3-1-sejr over Bayern München viste, at Klopps tropper ikke har nogen planer om at nedprioritere Europa.

Jürgen Klopp må undvære den karantæneramte venstreback Andy Robertson, som fik et gult kort i slutminutterne af Bayern München-kampen. James Milner kommer formentlig til at afløse Robertson mod Porto. 

Den skadesramte Joe Gomez bliver ikke klar, mens Adam Lallana regnes for tvivlsom.

Porto
Ligesom Liverpool er Porto involveret i en spændende mesterskabskamp. Porto må se Benfica indtage førstepladsen i den portugisiske Premeira Liga med en bedre målscore. 

Porto må dog lægge den hjemlige mesterskabskamp bag sig for en stund tirsdag aften, når klubben for første gang siden Mourinho-tiden i 2003/04-sæsonen skal forsøge at spille sig videre fra kvartfinalen. 

Porto har kun formået at spille sig videre fra kvartfinalen i turneringen to gange på syv forsøg - til gengæld gik portugiserne hele vejen i turneringen de to gange, i 1987 og 2004. 

Portugiserne har dog generelt haft det svært de gange, de har mødt et engelsk hold over to kampe - således er det blevet til et nederlag i de sidste fem forsøg.

I Champions League-1/8-finalen mod Roma måtte Porto indkassere et 2-1-nederlag i den første kamp, men avancementet blev sikret på hjemmebane efter forlænget spilletid. Porto er inde i en god periode, hvor holdet har vundet otte af sine seneste ti kampe. Til gengæld har klubben ikke vundet en knockoutkamp på udebane i Champions League siden 2004. 

Porto-træner Sergio Conceicaos største bekymring må være, at profilerne Pepe og Hector Herrera sidder ude med karantæne. Derudover sidder angriberen Vincent Aboubakar ude med en længerevarende skade. Porto skal således sætte sin lid til Moussa Marega, der har scoret seks gange i Champions League i denne sæson.

Karantæner:
Liverpool: Ingen.
Porto: Pepe, Hector Herrera.

Bud på startopstillinger:
Liverpool (4-3-3): Alisson - Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Milner - Fabinho, Henderson, Keita - Salah, Firmino, Mané

Porto (4-4-2): Casillas - Militao, Felipe, Leite, Telles - Corona, Danilo, Otavio, Brahimi - Marega, Soares

Profilen:
Mohamed Salah løber ofte med overskrifterne, men Sadio Mané har scoret 20 mål i denne sæson, hvilket kun er ét færre end egypteren. Mané var manden, der sendte Bayern München ud i mørket i 1/8-finalen, da senegaleseren scorede to gange i 3-1-sejren i München.

Vidste du, at...:
Porto-angriber Moussa Marega kan blive den blot fjerde spiller i Champions League-historien til at score i syv kampe i træk, hvis angriberen fra Mali formår at ramme netmaskerne på Anfield.

Dom:
Porto har spillet 18 udekampe i England uden at vinde, og portugiserne har det typisk svært, når de kommer til knockoutkampene i Champions League. Buddet herfra lyder således på en 3-0-sejr til Liverpool.

Tidligere indbyrdes opgør, form og resultater: