Video : Tipsbladet
Generelle

Braithwaite roses til skyerne: - Han har løftet Messis humør

Martin Braithwaite bliver ny hyldet for at have fået det bedste frem i Antoine Griezmann og Lionel Messi.

Barcelona møder i aften Real Sociedad i den spanske Supercopa, og Ronald Koemans mandskab går ind til semifinalen med gode resultater i ryggen.

Barcelona har generelt haft en svær sæson, men 2021 er blevet sparket i gang på glimrende vis, med tre sejre i tre kampe. Og dermed er catalanerne nu oppe på tredjepladsen i La Liga, blot tre point efter Real Madrid og syv point efter topholdet Atlético Madrid. 

Barcelonas forvandling
Og inden aftenens semifinale, som sparkes i gang klokken 21, har Daily Mail-klummeskribenten Pete Jenson taget et kig på 'forvandlingen' i Barcelona. 'Sådan har Koemans Barcelona-mandskab kæmpet sig tilbage i billedet: Fejlene i defensiven er væk, den formstærke Griezmann bliver presset af Braithwaite... og hovedpersonen Messi er tilbage på sit vanlige dominerende niveau, efter at han har lagt fremtidsspekulationerne til side' lyder overskriften på Jensons klumme således. 

I klummen peger Jenson eksempelvis på, at 'Martin Braithwaites gode form har motiveret Antoine Griezmann', efter at danskeren i en periode havde presset franskmanden ud på bænken. Griezmann er dog kommet stærkt tilbage, og scorede senest to gange i lørdagens 4-0-afklapsning af Granada. 

- Før jul så det ud til, at Barcelona ville få svært ved at kæmpe sig op i top fire. Nu er de fire point efter topholdet (Atlético Madrid udbyggede tirsdag forspringet til syv point, med en 2-0-sejr over Sevilla, red.), og deres topscorer, Lionel Messi, er også La Ligas topscorer. Det er sandt, at forspringet kan blive øget til 13 point, hvis Atlético Madrid vinder de tre (nu to, red.) kampe, de har i hånden. Men hvis topholdet smider et par point, så kan det umulige udvikle sig til blot at være usandsynligt for Ronald Koemans hold, lyder det fra Pete Jenson.

- Så hvad har ændret sig? Messis interview i prime-time på spansk tv blæste muligvis noget af spindelvævet væk. Konkurrencen fra Martin Braithwaite ser ud til at have bragt det bedste frem i Antoine Griezmann. De tåbelige fejl i defensiven ser ud til at være væk. Ousmane Dembélé er tilbage. Og der ser ikke ud til at være nogen grænser for Pedris udvikling. 

Braithwaite har hjulpet Messis humør
Ifølge Pete Jenson har Martin Braithwaite været med til at løfte gejsten hos Lionel Messi.

- Hans humør ser ud til at være blevet løftet af dem omkring ham. Først kom Braithwaite ind på holdet, og leverede lidt af det arbejde med ryggen til målet, som Luis Suárez plejede at stå for. I årets sidste kamp blev Griezmann placeret på bænken for tredje gang i denne sæson, idet danskerens arbejdsiver blev foretrukket over den tidligere Atlético Madrid-angribers generelt bedre kvalitet.

- Griezmanns respons har været god. Der var præstationen mod Granada, hvor han scorede to gange, men også præstationen mod Athletic Bilbao i kampen forinden, hvor han assisterede Messi i 3-2-sejren. 

Den næste ligakamp for Messi, Braithwaite og de andre Barcelona-stjerner er først om 11 dage, hvor der venter en udekamp mod Elche.