Video : Tipsbladet
EM

Bange til EM-finalen: Det var faktisk et mareridt

EM-finalen var "ubetinget den værste fodboldoplevelse", som Luna Christofi har haft gennem et langt fodboldliv.

Sommerens EM-finale skulle have været en festdag, men begivenheden blev skæmmet af de tusindvis af englændere, der opførte sig truende, voldeligt eller tiltvang sig adgang til stadion. Selv den erfarne tv-reporter Luna Christofi var bange, fortæller hun i et interview med Euroman.

Uden for Wembley herskede der mange steder kaos, og stemningen var på kogepunktet på alle de forkerte måder. Blandt andet kom Harry Maguires far alvorligt til skade, da han blev skubbet til jorden, da en menneskemængde forsøgte at storme ind på stadion.

Mens det meste af verden oplevede det gennem tv-billeder og videoer på sociale medier, var Christofi øjenvidne til det som udsendt for TV3 Sport.

- Det var faktisk et mareridt. Jeg var på Wembley, og det var simpelthen så ubehageligt. Det var ubetinget den værste fodboldoplevelse, jeg har haft. Jeg var bange, fordi folk var så langt væk på alskens stoffer. Jeg kan huske, at jeg gik forbi en meget velklædt og velfriseret mand, der stod med sin søn på 8-9 år ved siden af. Fråden stod ud af munden på faren, han var så aggressiv og stod og råbte. Hans øjne var tomme, og jeg tvivler på, at han kun havde drukket alkohol.

- Det, der foregik uden for stadion, var selvfølgelig voldsomt, men inde på stadion, i de forskellige barer, stod folk og kastede øl og trampede på hinanden. Folk væltede ind. Jeg prøvede at lave en video, men fortrød ret hurtigt, fordi jeg skulle passe på mig selv. Det var virkelig ubehageligt. Jeg tror, vi alle sammen smilede lidt over finalens resultat. Og der har kun været et minimalt efterspil. Det er helt vildt, siger Luna Christofi i interviewet med Euroman.

Det engelske fodboldforbund slap efterfølgende med en bøde på 750.000 kroner og en enkelt UEFA-kamp for lukkede døre.