Video : Tipsbladet
Superliga

Ekspert: Der er kun én vej for Thorup, hvis nu...

Jess Thorup er næppe FCK-træner i næste sæson, hvis det ikke bliver til et dansk mesterskab. Sådan lyder det fra Ken Ilsø.

FC København er snublende nær et dansk mesterskab.

Hvis hovedstadsklubben slår Randers FC søndag eftermiddag, er guldet hjemme, medmindre FC Midtjylland udfører et uhørt mirakel i de sidste to kampe. 

Et mesterskab vil også være en kæmpe forløsning for cheftræner Jess Thorup, men det er samtidig en nødvendighed, hvis han skal gøre sig forhåbninger om også at sidde i jobbet i næste sæson.

Det mener TV3 Sports ekspert Ken Ilsø. 

- Han er udsat for et enormt ydre pres. Det er ikke nogen hemmelighed, at FCK-fansene aldrig rigtigt har taget Jess Thorup til sig, og samtidig er han under et internt pres i og med, at han ikke er "PC's" (Peter Christiansen, sportsdirektør, red.) mand, siger Ilsø og fortsætter:

- Der er blevet lavet enorme investeringer de seneste transfervinduer, og hvis han ikke kan vinde mesterskabet, tror jeg kun, der er én vej...

Per Frimann ønsker ikke at kridte banen helt så skarpt op.

- Det er vigtigt for ham at blive dansk mester. Jeg ved ikke, hvordan hans fremtid ser ud, hvis det ikke lykkes for dem, men det er klart, at han vil være under lup bagefter, og han vil ikke kunne tillade sig at starte den kommende sæson halvdårligt, siger TV3 Sport-eksperten.

FC København vandt senest mesterskabet i 2019.