Video : Tipsbladet
Ligue 1

Avis: PSG-profil nægtede at spille i regnbuefarver

Ifølge The New York Times nægtede Idrissa Gueye i lørdags at spille for Paris Saint-Germain, idet den senegalesiske midtbanespiller ikke ønskede at iklæde sig en spillertrøje med regnbuefarver.

Den franske liga slog i weekenden et slag for homoseksuelles rettigheder, da holdenes spillertrøjer var prydet med regnbueflaget, som er det internationale LGBT-symbol. 

Det initiativ ønskede Paris Saint-Germains Idrissa Gueye dog ikke at deltage i. Således skriver The New York Times nu, at Gueye nægtede at deltage i lørdagens udekamp mod Montpellier, fordi senegaleseren angiveligt ikke ønskede at være en del af LGBT-kampagnen.

The New York Times peger på, at Mauricio Pochettino efter Montpellier-kampen udtalte, at Idrissa Gueye missede kampen på grund af 'personlige årsager'. Ifølge The New York Times missede Gueye også en kamp sidste år, hvor et lignende LGBT-initiativ blev afviklet. 

- Disse personlige årsager, har en kilde fra holdet mandag bekræftet, var at Gueye nægtede at gøre som sine holdkammerater og iklæde sig den særlige trøje med regnbuefarvede trøjenumre, der var designet til at skabe opmærksomhed om diskrimination inden tirsdagens International Day Against Homophobia, Biphobia and Transphobia. Trøjerne var del af et initiativ, som hele ligaen fulgte, skriver The New York Times. 

Ifølge The New York er Idrissa Gueye efterfølgende blevet udsat for kritik i Frankrig.