Video : Tipsbladet
Generelle

Storhitter i England: Dansker håber på 20 mål igen

Den danske angriber bragede igennem i sidste sæson af The Championship, og nu håber han på, at han kan gentage bedriften i den næste.

Den danske angriber Emil Riis har haft fart på, siden han skiftede Randers FC ud med engelske Preston North End i sommeren 2020.

Fire mål i hans første sæson for englænderne blev i sidste sæson vekslet til 20 fuldtræffere og en titel som holdets topscorer. De positive tendenser ønsker danskeren selvsagt fortsætter på den anden side af sommerferien.

- Man kan ikke klage over at score 20 mål i en sæson. Det var fedt for mig, og jeg håber bare på, at jeg kan gøre det samme i år. Det er noget jeg ser tilbage på, men nu må jeg se fremad og gøre det igen. Nu har jeg vist, at jeg kan gøre det, men det handler om at kunne gøre det igen, siger Emil Riis til BBC Sport Lancashire.

Den danske angriber har efter en lang sæson i Preston North End, hvor han spillede på den anden side af 40 kampe, både været hjemme i Danmark for at holde ferie og i Spanien.

Nu kommer den svære sæson to, hvor forventningerne stiger til den 24-årige dansker, der har imponeret stort i England. Det handler for Emil Riis om at holde snuden i sporet og gentage bedriften ifølge ham selv.

- Det giver en masse pres, men nu ved jeg, at jeg kan gøre det. Så det handler om at gøre det igen og arbejde hårdt, siger han.

I første omgang er Preston North End begyndt på holdets forberedelser til den kommende sæson, hvor de skal forsøge at forbedre 13.-pladsen fra i fjord i The Championship.

Den ambition bliver uden holdets førstemålmand, danske Daniel Iversen, da han er taget retur til Leicester City.

Her skal han i første omgang konkurrere med Danny Ward og Kasper Schmeichel om spilletiden, medmindre han fristet af endnu et lejeophold i The Championship. Preston North End har tidligere været meldt interesseret i et gensyn.

Middlesbrough har også haft ham på blokken, men meget tyder på, at de har rettet opmærksomheden mod Manchester Citys Zack Steffen.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.