Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: OB - FC Nordsjælland

To af sidste sæsons helt store skuffelser tørner sammen i Superliga-premieren.

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested. Nature Energy Park, Odense
Dommer: Jens Maae
På TV: TV3 Sport 
Hashtag: #obfcn #sldk

Holdnyt:
OB:
Fynboerne kunne have reddet deres sæson i fjor med en sejr over FC Midtjylland i pokalfinalen, men "ulvene" var køligst, da det hele skulle afgøres fra 11-meter-pletten, og dermed blev sæsonen lige til glemmebogen set med OB-briller.

Nu er tavlen visket ren, og Andreas Alms tropper vil atter forsøge at kvalificere sig til mesterskabsspillet.

OB har hentet Gustav Grubbe, Agon Mucolli, Mohammed Kefling Kanté og senest Bjørn Paulsen til klubben, men en lang række spillere har også forladt Ådalen siden seneste Superliga-kamp. Noget stort salg har fynboerne ikke formået at lave.

OB har været skidt kørende i testkampene op til sæsonstarten, så tesen om, at man ikke kan bruge resultaterne i træningskampe til noget skal fynboerne i høj grad håbe stemmer overens med sandheden. Andreas Alm har kunnet se sit mandskab tabe til FC Midtjylland, AC Horsens og Vejle Boldklub.

Emmanuel Sabbi og Mihajlo Ivancevic er dømt ude af premieren, og heller ikke Issam Jebali eller Max Fenger er med. 

FC Nordsjælland:
Farum-klubben har været en fast bestanddel af top seks, siden slutspillet blev indført, men i sdste sæson missede FC Nordsjælland for første gang det fornemste selskab. Det var en streg i regningen for FCN, der dog heller aldrig var i nedrykningsfare.

FC Nordsjælland plejer at spytte det ene stortalent ud efter det andet, men Flemming Pedersens mandskab var ikke på samme niveau som tidligere i sidste sæson, og det flød ikke, som det plejer at gøre. Simon Adingra var et klart lyspunkt, men han er blevet solgt og er væk nu. Væk er også galionsfigur Magnus Kofod Andersen.

FCN har sikret sig Andreas Hansen på en permanent aftale, og Mads Bidstrup er igen blevet lejet i Brentford FC, men FC Nordsjælland er ikke blevet tilført decideret nye spillere op til Superliga-premieren. Det skal altså blive spændende at se, om holdet har formået at rykke sig alene på træningsbanen. 

Flemming Pedersens mandskab besejrede HB Køge i en testkamp forud for sæsonstarten, men tabte til både FC Twente og Anderlecht. 

Karantæner:
OB: Ingen
FC Nordsjælland: Ingen

Bud på startopstillinger:
OB (4-2-3-1): Bernat - Mickelson, Larsen, Paulsen, Skjelvik - Okosun, Tverskov - Svendsen, Frøkjær-Jensen, Breum - Kadrii

FC Nordsjælland (4-3-3): A. Hansen - Villadsen, K. Hansen, Marxen, Frese - Diomande, Christensen, Bidstrup - M. Hansen, Nygren, Schjelderup

Profilen:
Efter at være blevet hypet voldsomt er det, som om at der er blevet lidt mere stille om Andreas Schjelderup. Det var op og ned fra nordmanden i sidste sæson, og det er nok grunden til, at han ikke længere trækker lige så mange overskrifter, men man må altså ikke glemme, at FCN-spilleren kun lige er fyldt 18 år. Mon ikke, at FC Nordsjælland drømmer om, at Andreas Schjelderup brænder den af fra start i den kommende sæson?

Vidste du, at..:
OB og FC Nordsjælland har to gange tidligere mødt hinanden i første runde i Superligaen. Det var i 2011 og 2017 - OB vandt det første møde, mens FC Nordsjælland trak det længste strå for fem år siden. 

Dom:
OB har traditionelt et ganske pænt tag på FC Nordsjælland. Ud af de seneste syv Superliga-kampe har fynboerne blot tabt en enkelt gang til FC Nordsjælland, og derfor kunne man jo godt have lidt fidus til mandagens hjemmehold. Vi tror dog, at de to mandskaber deler i porten. Opgøret ender 2-2. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: