Video : Tipsbladet
Superliga

Verdens største talenter: Dansker er med på listen

The Guardian har udgivet sin årlige liste over de største talenter i verden - i år er det med spillere fra 2005.

Der er en dansker på listen. Og der er også en svensker, der spiller i en Superliga-klub.

The Guardian har offentliggjort dette års liste over de største talenter i verden. Den engelske avis kigger i år på årgang 2005, og inden vi når til, hvem de spillere er på listen, så er det vigtigt lige at slå noget fast omkring den liste.

Der er ingen større videnskab bag listen, men avisen har bedt journalister fra nogle forskellige lande udpege de største talenter. I Danmarks er det Jyllands-Postens Jesper Haue Hansen, der har udvalgt den danske spiller, mens spilleren fra Sverige, der spiller i dansk fodbold, er valgt at Fotbollskanalens Olof Lundh.

Dermed err formalia på plads, og det er tid itl at afsløre, hvem de to er.

Den første er danskeren, og der er tale om 17-årige Zidan Sertdemir.

Den offensive midtbanespiller fik i en alder af 16 år sin debut på førsteholdet i Bundesliga-klubben Bayer Leverkusen, og der venter ham efter alt at dømme en kæmpe fremtid.

Sertdemir blev solgt for et år siden fra FC Nordsjælland og ligner en spiller, som kan nå meget, meget langt. Han har allerede kampe på U19-landsholdet, og U21-landstræner Jesper Sørensen har tidligere også talt varmt om midtbanespilleren.

Superliga-spilleren, som også er på listen, er ikke så overraskende FC Københavns Roony Bardghji. Kantspilleren fra Sverige fik debut for snart et år siden, og han fik en strålende start på seniorfodbolden og scorede også og er til dato den yngste målscorer i Superliga-historien. 

Spilleren har allerede fået debut på U21-landsholdet i Sverige, og selv om han har ramt en lidt svær periode i FCK med formnedgang, er der ingen tvivl om, at der venter ham en stor fremtid. Roony Bardghji kom til FCK fra Malmö FF. 

Du kan se hele The Guardians liste her.