Video : Tipsbladet
Superliga

Brøndbys nye ejere boltrer sig i skattely

Brøndbys nye ejere er registeret i et af verdens største skattely.

Brøndby IF har fået ny hovedaktionær i form af amerikanske Global Football Holdings, der ejer fodboldklubber rundt om i hele verden og nu også på den københavnske Vestegn.

Selv om Global Football Holdings har forretninger mange steder på kloden, er selskabet registreret i delstaten Delaware, der er kendt som ét af verdens største skattely.

Mere end halvdelen af de børsnoterede selskaber i USA har sæde i Delaware, og det samme gælder 69 procent af verdens største selskaber, skriver Metropol International. Selskaberne behøver end ikke være fysisk til stede i Delaware for at være registreret i delstaten. 

I Delaware betaler man ikke moms, og skatten på indkomst er ikke værd at tale om.

Ja, det er i sandhed et gunstigt sted for Global Football Holdings at være registreret, men det er ikke noget, som Scott McLachlan, der er Head of Global Football hos GFH, ønsker at tale så meget om.

- Det er ejernes beslutning at være registeret der. Jeg er her for fodbolden, og jeg kan ikke kommentere andet, siger Scott McLachlan.

Jan Bech Andersen fastslår, at Global Football Holdings har opfyldt samtlige betingelser fra Divisionsforeningen, som kræves for at blive ejere af en dansk klub. Han giver ikke meget for snakken om skattelyet i Delaware.

- Det vigtigste for mig er, at folk har tjent deres penge på den rigtige måde. De her mennesker, som er involveret her, har betalt rigeligt i skat. Jeg kan ikke lide ordet skattely, for som jeg siger, har de her mennesker haft et job, gjort det godt og har betalt rigeligt i skat. Hvor selskabet er registreret skal ikke være lakmusprøve for, om noget fungerer eller ej, siger Brøndby-formanden. 

I alt 14 personer er involveret i Global Football Holdings, men hverken Brøndby eller selskabet ville på et pressemøde fredag nævne, hvem de 14 er. En af dem er dog David Blitzer, som har været nævnt mange gange i forbindelse med opkøbet af Brøndby.