Video : Tipsbladet
VM

Eriksen joker: Han skal have rødt kort

Christian Eriksen grinede af tuneserens aktioner og tænkte "hvad foregår der?".

Tipsbladet i Qatar. 

Der var smæk for skillingen i Danmarks kamp mod Tunesien med en flod af dueller og tacklinger. At det ville blive sådan, tegnede der sig et billede af allerede efter få minutter.

Her modtog Christian Eriksen bolden i højre side af banen, og midtbanestjernen fik kun akkurat prikket til kuglen, inden tunesernes Aïssa Laïdouni kom flyvende i en glidende tackling.

På den svenske tv-kanal SVT blev tacklingen af den tidligere dommer Jonas Eriksson efterfølgende kaldt en af dem, der kan ende karrierer, hvis Laïdouni rammer en lille smule anderledes. Her blev det også diskuteret, om tacklingen skulle give rødt kort.

Men det mener den danske stjerne ikke, at der skulle være. 

- Han skal have rødt kort, helt sikkert, joker Christian Eriksen først med alvor mine, inden han grinende tilføjer:

- Ej, det var det ikke… Jeg rør bolden, og han kommer flyvende. Det var ikke noget overraskende, og vi vidste, de ville komme med en masse intensitet.

Efter tacklingen vakte Aïssa Laïdouni også opsigt. Han rejste sig, slog sig selv i brystkassen, råbte ud mod og gestikulerede til publikum, at der skulle være gang i den.

- Jeg nåede at grine af det. Jeg stod og smilede og grinede af det og spurgte, hvad der foregik, siger Eriksen og tilføjer:

- Men jeg tror, at det var meget emotionelt. Det kunne man mærke på dem. De ville meget gerne have fansene med, og det mangler vi danskere måske engang imellem. Der er vi måske lide kedelige i forhold til det.

- Der er måske et tid og sted, at man gør det, og det er ikke hver dag, at man jubler over en tackling. Det er jo måske noget, englænderne gjorde for mange, mange år siden. Men de brugte alt, de kunne i dag. Respekt for det.

Her kan du læse Aïssa Laïdounis reaktion på debatten om tacklingen. 

Tuneserne kan også glæde sig over, at det lykkedes at gå fra kampen med et point. Nu skal de møde Australien i deres anden gruppekamp, mens Danmark skal møde Frankrig. Begge kampe spilles lørdag.