Video : Tipsbladet
VM

Tordner over beslutning: Kun fordi det er Ronaldo

I den ghanesiske lejr var man ikke særlig begejstret for dommerpræstationen.

Portugal åbnede VM med en sejr på 3-2 over Ghana, men det var bestemt ikke fordi, at de tre point blev styret sikkert i hus.

Alt fokus var selvsagt på Cristiano Ronaldo, der inden åbningskampen ved VM havde leveret et opsigtsvækkende interview med Piers Morgan og på den baggrund ophævede aftalen med Manchester United.

Og det er bare som om, at den portugisiske verdensstjerne har en evne til at havne i fokus. Det gjorde han således også i åbningskampen mod Ghana, hvor han først tilkæmpede sig et straffespark, som han selv hamrede ind.

Efterfølgende møder dommer Ismail Elfaths beslutning om at tilkende 37-årige Cristiano Ronaldo et straffespark ikke ligefrem opbakning i den ghanesiske lejr.

- Dommeren gav et straffespark, som ikke skulle have været et straffespark. Alle kunne se det. Hvorfor? Fordi det er Ronaldo. Hvis nogen score et mål, må man sige tillykke. Men det her var virkelig en gave. En særlig gave fra dommeren siger Ghanas landstræner, Otto Addo, efter kampen, der iøvrigt endte 3-2.

Kampen var også tæt på at ende med et point til hvert landshold, da Portugals keeper Diogo Costa i et uopmærksomt øjeblik var ved at forære bolden til Ghana i eget straffesparksfelt.

Forskrækkelsen blev afværget, men det var alt andet end en sikker sejr, som Portugal hev i land. Det er de formentlig ligeglade med, når de kigger på stillingen, hvor de i skrivende stund topper Gruppe H.

Uruguay og Sydkorea delte i gruppens anden kamp, hvor Portugal med tre point indtager førstepladsen. Ghana er sidst med nul point. Næste opgave for Cristiano Ronaldo og Portugal er Uruguay på mandag.