Video : Tipsbladet
Benelux

Dansk profil ude i kulden: Jeg tror, han er færdig

Peter Vindahl er på en lang nedadgående kurve i AZ Alkmaar, hvor han er tvunget ud på et lejeophold i jagten på spilletid. Med indkøbet af Mathew Ryan ser fremtiden for danskeren sort ud i den hollandske topklub, lyder vurderingen.

Peter Vindahls drømmeskifte har udviklet sig til et sandt mareridt.

AZ Alkmaar hentede i sommeren 2021 den danske keeper i FC Nordsjælland for angiveligt tæt på 14 millioner kroner. Det er mange penge for AZ Alkmaar, der stod med et akut behov for en ny keeper, da man sendte Marco Bizot til fransk fodbold.

Opholdet i Holland startede også godt for Peter Vindahl, der stod fast for AZ Alkmaar i sin første sæson, hvor han også var inde omkring det danske landshold. Danskeren formåede dog ikke altid at imponere.

Sådan lyder vurderingen fra Jeroen Haarsma, der dække AZ Alkmaar tæt for Noordhollands Dagblad, til Tipsbladet.

- Han havde ikke den bedste sæson i fjor. Han blev købt ind til at være førstemålmand, da AZ's tidligere målmand [Marco Bizot, red.] forlod klubben. Han var angiveligt et stort talent, men han overbeviste bare ikke i sidste sæson.

- Han fik sine chancer og spillede hele sæsonen, men han lukkede bare mange nemme mål ind. Han droppede ikke hver uge, men han vandt heller ikke klubben nogen ekstra point.


Simon Piesinger passerer Peter Vindahl i Randers FC's Conference League-møde mod AZ Alkmaar i sidste sæson.

I sommer valgte cheftræner Pascal Jansen så at tage konsekvensen af Vindahls sløje sæson, da han blev vraget til fordel for den lokale helt Hobie Verhulst. Sæsonen forinden havde han ageret reservekeeper bag danskeren, men nu blev rollerne byttet om.

- Den beslutning var ligesom enden for Vindahl, som ikke kom til at spille overhovedet [i efteråret, red.]. Verhulst begyndte mod slutningen af efteråret at lave nogle fejl, så der besluttede AZ sig for at hente en ny målmand. AZ håber på at gøre sig gældende i toppen af Eredivisie, og derfor har de købt en ny, for de har manglet en rigtig god målmand.

I sidste uge præsenterede AZ Alkmaar Mathew Ryan få uger efter, at man sendte Peter Vindahl afsted på en lejeaftale til FC Nürnberg i den tyske 2. Bundesliga.

Til sommer vender danskeren retur til AZ, som han fortsat er på kontrakt hos frem til 2025, men Jeroen Haarsma levner ikke Vindahl nogen fremtid i den hollandske topklub.

- Lige nu ligner det ikke, at han kommer tilbage. Han har fået sin chance, så jeg tror, at det er bedst for ham, hvis han skifter andetsteds. Måske har AZ en helt anden plan med ham. AZ har købt Ryan nu, og hvis han gør det, som han skal, så vil han være førstemålmand, Verhulst bliver reservekeeper, og så er der ikke rigtig behov for Vindahl.

- Der er det bedre at have en ung og talentfuld målmand som den sidste mulighed, så han også kan udvikle sig. Så jeg tror ikke, at der findes en fremtid for ham (Vindahl) i AZ.

Peter Vindahl har spillet halvandet år i AZ Alkmaar. I sin første sæson blev det til 48 kampe for klubben, hvor han formåede at holde buret rent ti gange. I øjeblikket er Peter Vindahl og den øvrige Nürnberg-trup igang med forberedelserne til forårssæsonen, som starter på søndag mod St. Pauli.