Video : Tipsbladet
Superliga

Kvist tvunget ud af FCK: Ståle havde en pointe

William Kvist er færdig i Parkens bestyrelse. Nu sætter han nogle ord på hele situationen.

William Kvist er snart ikke længere en del af Parkens bestyrelse. 

FC København har således meldt ud i en selskabsmeddelelse, at den tidligere midtbanespiller ikke genopstiller den 21. april. 

Ifølge Tipsbladets oplysninger er William Kvist dog blevet tvunget ud af bestyrelsen

Nu reagerer den tidligere FC København-kaptajn på hele situationen. Det gør han i et opslag på Facebook. 

- I søndags tog jeg min lille pige på fem år med i Parken. For at se kampen. Opleve banen og omklædningsrummet, hvor jeg har trådt mine støvler i mere end et årti. Og for at mær­ke den magi kun Sektion12 kan skabe på en kold, men smuk forårsdag i marts. Hun skulle have den oplevelse med. For jeg havde på for­nem­mel­­sen, at kampen vil­­le blive den sidste for mig i en betydende rolle for min hjer­te­klub. De­­sværre fik jeg ret, indleder William Kvist, inden han fortsætter: 

- Jeg har været FC Københavner hele mit liv. Startede i KB som drengespiller for tre årtier si­­den. Fik debut på førsteholdet som 20-årig. Har spillet 425 kampe for klubben og vun­det 8 danske mesterskaber. FCK bor i mit hjerte. Køben­havn løber i mine åre.

- Det har altid været et kæmpe privilegie at tjene byens hold. Jeg har med løven på brystet krydset klinger med Messi i Champions League. Scoret afgørende mål i pokalfinaler. Men vil nok altid mest blive husket for at spille bolden tilbage i banen. Det lever jeg fint med. For jeg er og har altid været klubbens mand. Ham, der gjorde, hvad klubben havde brug for. Når den hav­de brug for det. 

William Kvist skriver videre i opslaget, at Ståle Solbakken havde en god pointe, da de talte sammen på danskerens sidste dag som fodboldspiller. 

- Sådan var jeg som spiller. Sådan er jeg som leder. Inden for kridtstregerne har jeg givet blod, sved og tårer for at gøre FCK bedst i Danmark og i stand til at spille med de bed­ste i Europa. Udenfor kridtstregerne har min kamp handlet om præ­cis det samme.

- 'Fodboldkampe vindes i bestyrelseslokalet' som Don Ø engang sagde. Derfor var det med enorm stolthed, jeg trådte ind i Parken, Sport & Entertainments bestyrelse i 2019 for også her at være klubbens mand. Og derfor gør det ligeså ondt, at jeg i går blev bedt om ikke at genopstille. Ejerkredsen ønsker ikke længere min tilstedeværelse. Jeg forstår deres øns­ke. For jeg har ikke været nem at have i be­sty­rel­sen. 

- Jeg har kæmpet mod kun at se FCK som en forretning. Vi skal fx ikke udbetale udbytte, når vi har faciliteter på 10’eren, der træn­ger til en kærlig hånd og tribuner i Parken, vi ikke må hoppe på. Jeg har kæmpet for, at FC Kø­­­­ben­havn først og fremmest skal betragtes og be­hand­les som en fod­bold­klub. Et fod­bold­flag­­skib, der på et stærkt økonomisk fundament dominerer sin liga, spiller i Europa hvert år og for­valter en rig og vigtig kul­tur­arv som byens hold med landets bedste fans og KB-rødder helt tilbage til 1876.. 

- Den kamp har jeg ikke kunne vinde. Uanset, hvor hårdt jeg har tacklet igennem. Nu må andre tage over. Mit officielle bidrag til klubben slutter her. Men min kærlighed har ingen ende. Jeg er og vil altid være FC Københavner. Nu igen som fan. Dér, hvor det hele startede. For mere end tre årtier siden.

- Jeg er stolt over at forlade et FCK, der sidste sæson vandt mesterskabet og kvalificerede sig til Champions League. Som sætter nye standarder for talentudvikling. Som sælger spil­le­re og tjener penge som aldrig før. Som efter en forrygende start på foråret er godt på vej mod at genvinde mesterskabet. Og vi er kun lige begyndt.

- Jeg er stolt over at være ham, der fandt og satte det team sammen, som først fik FCK tilbage på sporet og nu vil bringe os mod en ny stor æra i klubbens historie: Jacob Neestrup, Peter Chris­ti­­an­­sen, Jess Thorup og Ruben Selles. Stolt over, at jeg sam­men med gode folk som Sune Smith-Nielsen og Jakob Lauesen har været med til at støbe det fundament, klubben skal hvile på mange år frem.

- På min sidste dag som spiller sagde Ståle Solbakken til mig, at min vigtigste rolle som med­lem af bestyrelsen ville blive at få ejerne af klubben til at sidde stille. Han havde en pointe.

William Kvist blev en del af bestyrelsen i Parken tilbage i 2019.